Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Bruisweek groeit naar 2.000 deelnemende studenten

De Zwolse introductieweek voor HBO studenten breidt in 2015 fors uit. Waar in 2014 circa 600 studenten deelnamen aan de HBO Bruisweek worden nu 2.000 studenten verwacht. De groei komt voort uit een intensievere samenwerking tussen de opleidingen van de Hogescholen en Buro Ruis. De opleidingsintroducties en de HBO Bruisweek worden geïntegreerd in één grootse aftrap van het nieuwe schooljaar.
Op verzoek van de Zwolse onderwijsinstellingen, de ‘Zwolse 8’, en in overleg met vertegenwoordigers van de betrokken partijen, is door Buro Ruis in het voorjaar van 2014 een plan opgesteld voor een vernieuwde opzet van een meerdaags introductieprogramma voor HBO-studenten. Doel is het vergroten van de binding met de opleiding en kennismaken met elkaar, met de (steeds meer) bruisende studentenstad Zwolle en met de verschillende studentenverenigingen. De nieuwe opzet heeft nu al geresulteerd in aanmeldingen van opleidingen voor ongeveer 2.000 studenten. De HBO introductie staat gepland op 31 augustus tot en met 2 september. Het programma vindt plaats in Zwolle waar deelnemende studenten deze dagen ook zullen overnachten.

Jan Willem Meinsma, College van Bestuur Windesheim licht namens de Zwolse 8 toe: ‘De onderwijsinstellingen, de Gemeente Zwolle en Hedon hebben de ambitie uitgesproken om van Zwolle een levendige studentenstad te maken. Hier zijn de laatste jaren grote stappen in gezet. Het vergroten van het bereik tijdens de introductieweken is een langlopende wens waar vanaf 2015 een forse stap in gezet gaat worden. Wij rekenen op een boeiende kennismaking tussen de stad en onze nieuwe studenten’.
Ook voor de MBO studenten is er weer een introductieprogramma tijdens de Bruisweken 2015. Aan de Bruisweken van 2014 deden ruim 3.000 MBO studenten mee.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button