112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verdachte steekpartij bij Jumbo in voorlopige hechtenis

De 17-jarige jongen die dinsdagavond betrokken was bij een steekpartij bij de Jumbo in Zwolle is vrijdagochtend voorgeleid bij de rechter- commissaris. Hij blijft in ieder geval veertien dagen in voorlopige hechtenis.

De man heeft inmiddels gedeeltelijk bekend. De neergestoken straatmuzikant is overleden. Een ander slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. De 17 jarige jongen wordt moord, dan wel doodslag ten laste gelegd. De tweede tenlastelegging is poging tot moord, dan wel poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie hoeft hier in dit stadium nog geen keuze in te maken.

Op dit moment doet het OM nader onderzoek. Vindt de officier van justitie dat de verdachte langer in voorlopige hechtenis moet blijven, dan zal hij, over twee weken,  de raadkamer van de rechtbank om een bevel tot gevangenhouding vragen. Dat gaat dan om een periode variërend van 30 tot 90 dagen. Binnen deze periode moet de strafzaak van de verdachte door de rechtbank zijn behandeld. Dat hoeft nog geen inhoudelijke behandeling te zijn: vaak zijn er een of meer pro-formazittingen waar de zaak wordt aangehouden en waarmee automatisch de voorlopige hechtenis wordt verlengd.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button