Nieuws uit ZwolleSportWestenholte

Bijna honderd jeugdige kickboksers halen diploma

Zwolle – Afgelopen week deden 125 kinderen mee met het kickboksexamen bij Tabonon in Zwolle en Raalte. Elk jaar krijgen de jeugdleden van de vechtsportschool de kans om te laten zien wat zij geleerd hebben. Ruim 90 kinderen gingen met een diploma naar huis.

De kickboksexamens zijn een aantal jaar geleden door Tabonon in het leven om de jeugdleden extra te motiveren in de sport en hen te belonen voor hun inzet tijdens de trainingen. Tijdens de examens laten de leden zien wat zij kunnen, waarbij zij aan een bepaald niveau moeten voldoen om een diploma te behalen. Ruim 90 kinderen behaalden afgelopen week bij Tabonon in Westenholte en Raalte hun diploma. De jongste deelnemer was vijf jaar oud, de oudste deelnemer was zestien jaar.

Op zeven niveaus examen doen

De diploma’s zijn op zeven niveaus te behalen, waarbij de eisen voor elk diploma lastiger worden. Zo moeten kinderen die voor het eerst voor het diploma gaan de regels van de sportschool en de basis van het kickboksen kennen. Om het hoogste niveau te halen, moeten de kinderen laten zien dat zij zelf lange combinaties van stoten en trappen kunnen bedenken.

De koning van de mat worden

De examenniveaus zijn sinds dit jaar niet meer alleen gekoppeld aan een nummer. Ze zijn nu ook gekoppeld aan dieren uit de jungle. Zo kan elk lid uiteindelijk de koning van de mat worden door het hoogste niveau van de leeuw te behalen.

Kinderen leren trots te zijn op zichzelf

“Het is elk jaar weer een feest om de kinderen de examens te zien doen. Het doel van de examens is dat de jeugdleden ergens naartoe kunnen werken en voor zichzelf, maar ook met elkaar en hun familie trots kunnen zijn op hoeveel ze weer hebben geleerd en gepresteerd in een jaar tijd. We zien kinderen in deze sport ook grote stappen zetten in hun eigen ontwikkeling qua zelfvertrouwen, discipline en mate van samenwerken met leeftijdsgenootjes. Dat maakt het nog mooier om aan het einde van de examens een ruimte te zien vol kinderen die trots zijn op zichzelf,” aldus Daphne van Vilsteren, een van de jeugdtrainers van Tabonon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button