Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Tweede keer op rij positief jaarresultaat voor Driezorg

Zwolle – Driezorg is na een aantal moeilijke jaren weer goed op weg. Dat bevestigen de financiële en kwaliteitsresultaten over 2018. Het genormaliseerde resultaat laat een stijgende lijn zien. Was het resultaat in 2016 nog verliesgevend, over 2018 komt Driezorg op een positief genormaliseerd resultaat van ruim 1,2 miljoen euro. (1.237). Daarmee herstellen de financiële ratio’s zich naar een gezond niveau. Driezorg presteert beter dan de gemiddelde zorginstelling in Nederland, zo laat de benchmark Berenschot zien. Daarnaast is Driezorg positief op weg met haar kwaliteitsdoelen uit het kwaliteitsplan.

Murk Westerterp: Een resultaat om trots op te zijn. Dat vinden we nog wel eens lastig om te zeggen na de afgelopen jaren. We zijn op de goede weg. Deze financiële basis is nodig om ook in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren aan de ouderenzorg in Zwolle en Hattem. Maar we focussen ons niet alleen op het geld. Juist ook aan kwaliteit van de dienstverlening wordt hard gewerkt en behalen we mooie resultaten. Het mooiste is het wanneer je dat ook terug hoort van bewoners en hun familie.”

Zo vertelt Jacqueline Jansen: ” Vanuit het ziekenhuis kwam mijn vader (85) bij Driezorg locatie Berkumstede terecht. Vanaf dag één voelde dit goed. Hij is heel tevreden en vrolijk. Mijn vaders kwaliteit van leven is echt enorm vooruit gegaan.”

Of het verhaal van Mevrouw Menkveld op de Rivierenhof. De verschillende hulpverlening is allemaal via Driezorg geregeld, en dat vindt mevrouw Menkveld erg prettig. Ze is blij dat ze op deze manier zo zelfstandig mogelijk in haar eigen huis kan blijven wonen, en niet in het verzorgingshuis zelf. “Het woonzorgcentrum is wel een fijne plek om andere mensen te ontmoeten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button