Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum zaterdag tegen ambitieus DUNO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DUNO, een ploeg die als tegenstander vooralsnog een ‘grote onbekende’ is voor de Zwollenaren. De club uit het Gelderse Doorwerth heeft echter danig van zich doen spreken door in enkele jaren van de vierde naar de eerste klasse te promoveren en bruist ook na die imposante opmars nog van ambitie.

“DUNO is als een raket omhoog geschoten. Er spelen veel ex-profs, dus dat ze kwaliteit hebben is duidelijk en dat lieten ze zien in hun eerste wedstrijd. Maar het is afwachten hoe hecht ze als collectief zijn,” kijkt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen vooruit.

Dadendrang

Na het kampioenschap in de 2e Klasse G van het afgelopen seizoen is de dadendrang van de Doorwerthers nog lang niet op. Onlangs werd Jan Oosterhuis, assistent-trainer bij De Graafschap, benoemd als technisch adviseur en hij liet weten dat DUNO zelfs de ambitie heeft om op termijn door te groeien naar het betaalde voetbal. Na het vorige seizoen werd er weer een flink aantal spelers met een verleden bij profclubs opgehaald bij (toenmalige) top- en hoofdklassers. Zo kwam Alexander Prent (voorheen actief bij onder meer NEC, FC Oss en Cambuur) over van JVC Cuijk en stapte Roy Talsma (ex-Vitesse en Telstar) over van tweede-divisionist GVVV naar DUNO. Daar liep al Purrel Fränkel rond, een speler die eerder uitkwam voor De Graafschap en Vitesse.

DUNO wordt getraind door Lodewijk de Kruif, onder meer voormalig bondscoach van Bangladesh, die zijn team uitstekend zag starten in de nieuwe competitie met een 1-4 winst bij Bennekom. Vorige week liep DUNO echter in eigen huis tegen een 1-2 nederlaag aan tegen mede-promovendus De Esch. DUNO had het betere spel en de meeste kansen, maar de thuisclub kwam al voor rust met 0-1 achter. Tien minuten voor tijd bracht Joost Ebergen de Doorwerthers op gelijke hoogte, maar daarna liep de ploeg opnieuw in het ‘countermes’ van De Esch, dat alsnog met de winst naar huis ging.

Twee overwinningen

Berkum begon met twee overwinningen prima aan de nieuwe competitie in 1D. Eerst werd Vroomshoopse Boys met 1-3 aan de kant gezet en vorige week waren de Zwollenaren met 4-2 te sterk voor KHC. In die laatste wedstrijd kwam Berkum binnen een half uur op 2-0 door goals van Johnsen Bacuna, maar KHC scoorde kort voor rust tegen en kwam na een uurtje zelfs langszij. Toen Berkum-trainer Arno Hoekstra daarna het één en ander wijzigde in zijn ploeg ging de tegenstander alsnog over de knie door doelpunten van Chris van der Meulen en Ruud Wellenberg.

Berkum wil die goede serie natuurlijk doorzetten, maar krijgt met DUNO een tegenstander die uit is op revanche na de tegenvaller van vorige week. De wedstrijd Berkum-DUNO begint zaterdag op het, voor Berkum wat ongebruikelijke, tijdstip van 14.45 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button