Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum veilig na winst in Apeldoorn

Zwolle – Berkum heeft zich definitief veilig gespeeld in de Hoofdklasse B door bij CSV Apeldoorn met 1-3 te winnen. De Zwollenaren kwamen snel op 0-2 maar maakten daarna geen overtuigende indruk. De thuisclub kwam voorin echter slagkracht tekort en had bovendien pech dat Berkum-keeper Dominic van Hoof in topvorm verkeerde.

“Het was bij ons vooral rommelig,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Na de 0-2 hadden we het af moeten maken, maar die bal ging op de paal. Er werden vandaag over en weer veel fouten gemaakt, maar bij ons iets minder.” Zijn collega Jeroen Burghout van CSV Apeldoorn zag dat zijn ploeg tekort was geschoten. “Het veldspel was bij ons wel redelijk, maar de effectiviteit niet.”

Afwezigen

Beide ploegen hadden nogal wat afwezigen door blessures en bij Berkum moesten Johnsen Bacuna en Silvan Kersbergen zelfs in de warming-up afhaken. Desondanks begonnen de bezoekers goed, waarbij ze in het zadel werden geholpen door CSV. Al na vijf minuten kreeg Jasper Bremmer bij een corner alle vrijheid om zijn allereerste Berkum-goal in te koppen: 0-1. Niet veel later goochelde Michel van Aggele zich op de achterlijn knap vrij, waarna hij een strakke voorzet afleverde op de vrij staande Thom Kooke die de 0-2 binnen schoot.

Wie dacht dat Berkum daarmee een makkelijke middag ging krijgen kwam echter bedrogen uit. CSV zette direct fors druk en de Apeldoorners hadden pech toen een vrije trap van Maikel Lange door Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen van de lijn werd gehaald. De bal vloog via de paal het veld weer in maar ook Steven van Es was niet bij machte om de rebound te verzilveren. Vrijwel onmiddellijk daarna kwam Fedde Timmer kansrijk voor het Zwolse doel, maar keeper Van Hoof bracht redding en dat herhaalde hij een minuut later bij een hard schot van Lange.

Yoram Zandvliet had na 20 minuten het duel voortijdig kunnen beslissen toen hij alleen op het CSV-doel af vloog, maar zijn inzet ging via de paal naast. Aan de andere kant eindigde een afstandspegel van Jesse Hartgers op de lat van de Berkum-goal.

In de weg

De tweede helft was een voortzetting van het rommelige eerste bedrijf. Nadat een hard schot van Zandvliet goed werd gepakt door CSV-doelman Patrick Jansen lag zijn collega Van Hoof aan de overzijde, na een chaotische situatie, prima in de weg bij een knal van Timmer. Een minuut later moest de Zwolse sluitpost echter tóch capituleren. Na een vrije trap van Maikel Lange kreeg Steven van Es voor het Berkum-doel veel te veel ruimte en dat betekende de niet onverdiende 1-2. Direct daarop herstelde Berkum echter de marge van twee doelpunten.

Rechtsback Dennis Horstman rukte op en gaf een puntgaaf steekpassje op middenvelder Björn Bakker, die CSV-keeper Jansen het nakijken gaf: 1-3. Die klap kwamen de Apeldoorners niet meer te boven. Invaller Jesse Perdon was in de slotfase met een harde kopbal nog wel dicht bij een tweede goal voor de thuisclub, maar opnieuw bracht keeper Van Hoof redding.

Daarmee is Berkum weer een plek gestegen naar een zevende plaats op de ranglijst van de Hoofklasse B. De Zwollenaren komen al op dinsdag 7 mei opnieuw in actie, want Berkum haalt dan het eerder afgelaste thuisduel tegen DETO Twenterand in.

CSV Apeldoorn-Berkum, 4 mei 2019
Eindstand: 1-3 (0-2)
Scheidsrechter: Lorenzo Cairo
Doelpunten: 6. Jasper Bremmer (0-1), 12. Thom Kooke (0-2), 69. Steven van Es (1-2), 70. Björn Bakker (1-3)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Jason Huisman, Marc van der Meulen, Jasper Bremmer, Björn Bakker, Thom Kooke (64. Jorben Nieuwenhuis), Michel van Aggele (82. Hoeseb Yakob), Yoram Zandvliet (71. Yannick Kaluzi)
Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Sebastian van Laar (67. Richard van Beek), Bruce Schotman (80. Jesse Perdon), Steven van Es, Fedde Dibbink, Jesse Hartgers, Fedde Timmer, Jamarro Diks, Omar Yakubu, Maikel Lange (88. Jelmer Boleij)

Gerelateerde artikelen

Back to top button