EconomieNieuws uit ZwolleStadshagen

Barbecueteam uit Stadshagen haalt middels crowdfunding tienduizend euro op

Zwolle – Binnen vier dagen heeft barbecueteam Serious Hot Fools uit Stadshagen haar eerste target van tienduizend euro al gehaald. Dit bedrag is nodig voor de aanschaf van een foodtrailer en een Zuid-Afrikaanse Braai die door studenten van het Deltion college gemaakt gaat worden. Als het resterende bedrag van tweeduizend euro wordt binnengehaald is het mogelijk om ook nog twee keramische barbeque’s aan te schaffen. Daamee is de inrichting van de trailer compleet en staat het team niets meer in de weg voor de verdere professionalisering van hun jonge bedrijf.

Begonnen als hobby

Het begon als een leuke hobby, meedoen aan nationale culinaire BBQ-wedstrijden, maar al snel werden Erwin Bleeker, Dennis Gaasbeek, Patrick den Hertog, Eelco Zomer en Bart Streefland gegrepen door het BBQ-virus. Ze boekten successen: de afgelopen twee jaar elke keer op de tweede plaats en dit jaar hebben ze de eerste wedstrijd mogen winnen. Barbecue’s voor familie en vrienden werden uitgebreid met bedrijven en feesten nadat Erwin, Dennis en Patrick zich als bedrijf inschreven.

In hun vrije tijd experimenteren ze met smaken en ingrediënten om hun gerechten nog verder te verfijnen. Patrick: “We maken alles zoveel mogelijk zelf; de kruidenmixen, de sauzen, salades en als het kan op de locatie zelf. We halen zoveel mogelijk bij plaatselijke leveranciers en gaan voor kwaliteit. We laten ons onder andere beïnvloeden door trends uit de VS waar barbecueën tot een hogere kunst is verheven, maar ook andere methodes uit de verschillende landen worden getest. Klanten krijgen dan ook regelmatig verrassende gerechten bereid op kolen vuur.”

Crowdfunding Serious Hot Fools

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button