Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Koud Bevrijdingsfestival Overijssel minder druk bezocht

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel is minder druk bezocht dan voorgaande jaren.

In totaal hebben zo’n honderdduizend mensen het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden zondag bezocht. Anke Bosch, woordvoerder van het BFO, laat weten dat het aantal bezoekers minder is dan de afgelopen vijftien jaren. Vorig jaar werden er namelijk 140.000 bezoekers geteld en ook het jaar daarvoor lag het bezoekersaantal rond de 130.000 en 140.000.

’s avonds

Vooral ’s avonds was er duidelijk een leegloop te zien op het hoofdveld. Voor aanvang van de hoofdact, De Jeugd Van Tegenwoordig, werd zelfs gevraagd of het publiek over de barriers heen wou klimmen, om meer richting het podium te gaan staan, zodat er een wat intiemere sfeer ontstond.

’s Avonds was er duidelijk een leegloop te zien op het hoofdveld.
Voor aanvang van de hoofdact, De Jeugd Van Tegenwoordig, werd zelfs gevraagd of het publiek over de barriers heen wou klimmen om een intiemere sfeer te krijgen voor het podium.

Eén van de factoren die meespeelde was het koude weer. Bij de editie van 2018 piekte de thermometer ’s middags nog boven de twintig graden Celsius en was het een prachtige zonnige dag. Ook zou de bekerfinale van Willem II tegen Ajax mogelijk van invloed zijn geweest op een lager bezoekersaantal gisterenavond.

Een paar kilometer werd op Bevrijdingsdag een hous-, hardcore en hardstyle festival gehouden. Tot middernacht aan toe stond het bomvol op het terrein van Dance4Liberation waar zo’n dertigduizend festivalgangers uit hun dak gingen bij Snollebollekes.

Een paar kilometer verderop, bij Dance4Liberation, stond het terrein aan het einde van de avond afgeladen vol.

Gerelateerde artikelen

Back to top button