Nieuws uit ZwolleSport

Berkum sluit competitiehelft af bij Ajax

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij de amateurs van Ajax de laatste wedstrijd vóór de winterstop. De Zwollenaren hebben de laatste weken tegenvallende resultaten geboekt, maar dat geldt net zo goed voor de thuisclub dus beide teams zullen moeten knokken voor de broodnodige punten.

“Ajax staat maar één plek boven ons, dus we moeten daar écht winnen,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Het wordt een belangrijke wedstrijd en beide ploegen zijn gemotiveerd, dus het wordt spannend. Bij ons is de stemming in ieder geval goed en we zijn zeker niet pessimistisch. We blijven naar boven kijken!”

Vierde plek

Ajax degradeerde vorig seizoen, maar begon daarna ‘een verdieping lager’ in de 4e Divisie B heel aardig. De ploeg van trainer Sander Middelbeek deed een poosje bovenin mee, stond daarna een aantal weken op de vierde plek maar vanaf medio oktober kwam de klad erin. In de laatste vijf duels speelden de Amsterdammers, die de nodige ex-profs in hun gelederen hebben, drie keer gelijk en gingen ze twee keer met lege handen van het veld.

Ook afgelopen zaterdag draaide het voor de Ajacieden op verlies uit, nota bene bij hekkensluiter Olde Veste. Ajax kreeg daar de eerste kans maar stuitte op de keeper van de thuisploeg en kwam kort voor rust zelfs op achterstand. Bij een scrimmage ging de bal over de Amsterdamse doellijn: 1-0. In de tweede helft liet Olde Veste kansen op een grotere voorsprong liggen en toen Dico Koppers bij Ajax het veld met een rode kaart moest verlaten was het pleit beslecht en de nederlaag een feit.

Zorgen

Ook Berkum begint met de nodige zorgen aan de laatste wedstrijd van deze competitiehelft. De equipe van trainer Arno Hoekstra startte dit seizoen slecht, had daarna een mooie opleving maar is de laatste weken weer van de leg, met nogal wat schlemielig puntverlies. Zo stond Berkum half november tegen DETO zes minuten voor het slot met 2-0 voor, maar gaf de ploeg vervolgens nog twee tegengoals weg. Daarna werd er, opnieuw onnodig, met 2-1 verloren bij CSV Apeldoorn en vorige week ging het in eigen huis mis tegen Swift. In die wedstrijd leek Berkum een verdienstelijk punt te gaan pakken tegen de sterke bezoekers, maar ging de ploeg wéér de bietenbrug op. Door een van richting veranderde bal kwam Swift, ook nu zes minuten vóór tijd, op 0-1 en bleef Berkum voor de zoveelste keer met een kater achter.

Ajax is door de haperende reeks van de afgelopen tijd inmiddels op de 11e plek beland, slechts één positie hoger dan Berkum. Beide ploegen snakken dus naar een goed resultaat om zich nog vóór de winterstop een beetje lucht ten opzichte van de gevarenzone te verschaffen.

De wedstrijd Ajax-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten-Leur, die op Sportpark De Toekomst aan de Borchlandweg 18 in Duivendrecht om 14.30 uur af laat trappen.