Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt getergd Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen SC Genemuiden, dat de laatste weken steken heeft laten vallen en dus gemotiveerd zal zijn om dat om te buigen. Ook Berkum heeft echter wat goed te maken tegen deze opponent.

“We hebben zeker wat recht te zetten want bij Genemuiden hebben we twee punten laten liggen,” vindt Berkum-spits Yoram Zandvliet. “We doen het de laatste weken goed, vooral in de aanval, en de winst die we in de beker hebben gepakt is ook goed voor het zelfvertrouwen. Ik reken er op dat we zaterdag drie punten pakken.”

Wisselvallig

Genemuiden werd door velen gezien als één van de kanshebbers voor de titel, maar de ploeg van trainer Jan van Raalte is te wisselvallig om mee te doen om de prijzen. Na de winterstop begon Genemuiden met een remise, gevolgd door winst tegen CSV Apeldoorn en Sparta Nijkerk. Daarna werd er echter twee keer op rij verloren en opmerkelijk genoeg was dat tegen ploegen uit de ‘kelder’ van de Hoofdklasse B.

Half februari ging de club uit de Zwartewaterstad met 2-3 onderuit tegen SVZW en vorige week ging Genemuiden met 2-0 de kleiberg op bij WHC, door volgens eigen zeggen “futloos en onsamenhangend” te spelen. WHC kwam vóór rust op 1-0 toen keeper Daan Huiskamp kansloos was door een van richting veranderd schot. Ook na rust bepaalden de Wezepers de toon en slaagde Genemuiden er niet in de thuisclub pijn te doen. Toen WHC op 2-0 kwam was het duel gespeeld en Genemuiden kwam niet verder dan een bal op de paal. De ploeg van trainer Van Raalte staat daardoor nu op de achtste plaats, met vier punten voorsprong op nummer 11 Berkum.

Berkum speelde eerder dit seizoen met 3-3 gelijk bij Genemuiden, gaf daarbij drie keer een voorsprong uit handen én miste een penalty. Daarna verliep het seizoen voor de ploeg van trainer Raymond Schuurman niet naar wens, maar vorige week won Berkum eindelijk weer. In Wierden werd SVZW op een 2-4 verlies getrakteerd. Berkum kwam daar in de eerste helft op 0-2 door Michel van Aggele en Chris van der Meulen maar liet SVZW na rust terugkomen tot 1-2. Toen Chris voor de 1-3 zorgde leek de buit binnen, maar SVZW verkleinde de achterstand tot 2-3 en Berkum leek benauwde slotminuten te krijgen. In de eindfase besliste de rappe Yoram Zandvliet het duel echter door de 2-4 op het scorebord te zetten.

Vertrouwen

Berkum vijzelde deze week in de achtste finales van de districtsbeker het vertrouwen in eigen kunnen verder op door derdeklasser Quick ’20 met 6-0 af te drogen. Vóór rust scoorden Jason Huisman, Chris van der Meulen (twee maal), Marc van der Meulen en Thom Kooke en in het tweede bedrijf schoot ook Yannick Kaluzi raak.

Berkum is in de competitie nog niet veilig, want de marge vergeleken met de nacompetitiezone bedraagt maar vier punten. De Zwollenaren mogen er zeker niet op rekenen dat Genemuiden zich naar de slachtbank zal laten leiden en zullen de mouwen dus flink moeten opstropen. De wedstrijd Berkum-SC Genemuiden wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Reinoud Weiland uit Menaldum, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button