Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Honderden basisschoolleerlingen schaken bij Deltion College

Zwolle – Meer dan driehonderd leerlingen van tweeëndertig basisscholen uit de regio gingen woensdag met elkaar de strijd aan tijdens het Zwols Basisschoolschaaktoernooi. Deltion-studenten organiseerden het evenement in samenwerking met het Zwols Schaakgenootschap.

Thea Koster, bestuurder van Deltion, is trots op het schaaktoernooi: “Het Deltion College werkt graag mee aan het faciliteren van dit schaaktoernooi. Allereerst omdat de schaaksport bijdraagt aan skills waar kinderen de rest van hun leven profijt van hebben. Daarnaast is het leereffect wederzijds. Onze studenten leren veel van de organisatie van dit soort evenementen.”

Schaakvereniging Zwols Schaakgenootschap organiseert het Zwols Schoolschaakkampioenschap al een aantal jaren, in samenwerking met Sportservice Zwolle. Dit jaar vond het evenement voor de tweede keer op Deltion plaats.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button