112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

Harde wind blaast dakplaten los van nieuwbouw De Weezenlanden

Zwolle – Donderdagmiddag rond half drie moest de brandweer uitrukken voor losse platen op het dak van appartementencomplex De Weezenlanden aan de Luttenbergstraat. Door de harde windstoten waren meerdere platen op de nok van het meer dan twintig meter hoge luxe appartementencomplex losgeraakt. Ook de nokplaten van het penthouse waren niet opgewassen tegen de harde wind.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Mensen sloegen alarm vanuit de nabijgelegen Rechtbank toen ze de grote stalen platen op het dak van de appartementen vervaarlijk zagen opwaaien. De brandweer trachtte met behulp van een hoogwerker de platen vast te schroeven. Deze poging mislukte in eerste instantie omdat men de nok van het dak niet kon bereiken. Na overleg met het bouwbedrijf werden er in allerijl rijplaten aangerukt. Daardoor kon de hoogwerker van de brandweer het grasveld oprijden naast het appartementencomplex. Eenmaal op het dak konden brandweerlieden het gevaar voor de omgeving snel wegnemen door de beplating stevig vast te schroeven.

De aannemer gaat binnenkort het dak van het nieuwbouwcomplex op het terrein van voormalig ziekenhuis De Weezenlanden herstellen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button