KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar getergd WV-HEDW

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in Amsterdam uit bij WV-HEDW. Ze moet daar, na het verlies van vorige week, trachten de weg naar boven in te slaan. Dat zal niet meevallen tegen een opponent die eerder in Zwolle veel te sterk was.  Én tot het uiterste getergd zal zijn door de frustrerende nederlaag die WV afgelopen zaterdag te slikken kreeg.

“Elke wedstrijd is nu een finale voor ons, we móeten gewoon punten pakken,” vindt Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “We spelen vaak wel goed, maar dat moeten we nu eens 90 minuten volhouden en niet maar 45 of 60. Dat we vorige week hebben verloren motiveert ons alleen maar om het nu wél beter te doen.”

Tumultueus slot

WV-HEDW speelde na de winterstop drie keer gelijk en won bij DETO knap met 2-3. Afgelopen zaterdag beet de ploeg van trainer Marcel Valk echter in het stof bij stadgenoot Swift. En wel in een derby met een tumultueus slot. Na 90 minuten stond WV nog met 1-2 voor, maar vervolgens ging het helemaal mis. In 12 minuten blessuretijd boog Swift de achterstand om in een 3-2 eindstand en vielen er liefst vier gele en twee rode kaarten. Die twee laatste waren voor de keeperstrainer van WV en voor WV-doelman Dion Thomas.

Na afloop was WV-trainer Valk absoluut niet te spreken over de arbitrage, die volgens hem bij de 2-2 een overtreding tegen één van zijn spelers over het hoofd had gezien. Die zure nederlaag heeft het zelfvertrouwen bij WV kennelijk niet aangetast. Dit gezien de opmerking op de WV-site dat de Amsterdammers zaterdag tegen Berkum als favoriet van start gaan…..

Dat zelfvertrouwen bij de Amsterdammers is overigens terecht als de thuiswedstrijd van Berkum tegen WV als maatstaf wordt genomen. In oktober startte de ploeg van trainer Arno Hoekstra goed, maar toen WV na een kwartiertje met 0-1 voor kwam leek het geloof in eigen kunnen bij de Zwollenaren zienderogen weg te lekken en deelde WV de lakens uit. Uiteindelijk werd het toen 0-3 voor de bezoekers, waarbij alle drie de WV-goals werden gescoord door Tim Correia.

Lege handen

Berkum speelde na de winterstop enkele prima duels, waarbij vooral de 1-2 winst bij de thuis nog ongeslagen koploper Eemdijk de aandacht trok. Vorige week bleven de Zwollenaren echter weer met lege handen staan en dat nog wel tegen directe concurrent SDV Barneveld. Berkum liet zich vooral in het eerste halfuur aftroeven en mocht niet klagen dat de schade toen tot een 0-1 achterstand beperkt bleef. Na rust kwam de thuisploeg, met de wind mee, heel wat beter uit de verf maar nadat Ivar Nijboer voor 1-1 had gezorgd ging het opnieuw mis. Uit een afstandsschot kwam SDVB op 1-2 en die voorsprong gaven de Veluwenaren niet meer uit handen.

WV-HEDW zakte door de frustrerende ‘last minute nederlaag’ van vorige week twee stappen, naar de negende plaats in de 4e Divisie B. In de veilige middenmoot dus, maar de aansluiting bij de top lijken de Amsterdammers toch kwijt te zijn. Berkum staat op de 12e plek, nog maar nét boven de nacompetitieplaatsen, en weet dus wat het te doen staat: drie punten mee naar huis nemen. Het duel tussen WV-HEDW en Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Youri Kuipers, die op Sportpark Middenmeer aan de Radioweg 86 in Amsterdam om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button