EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bedrijfsleiding Waanders In de Broeren Zwolle

Het nieuwe concept, ‘Waanders In de Broeren’ in de middeleeuwse Zwolse Broerenkerk welke medio 2013 zijn deuren opende, is een groot succes. Een sterk toegenomen omzet aan boeken, een boven-verwachte verkoop van boek(rubriek)-gerelateerde cadeau artikelen alsmede de ‘hit’ van Zwolle, meer dan honderdduizend Zwollenaren en Zwolle-ontdekkers lunchten in de brasserie In de Broeren. Dit nog naast de regelmatige cultuur gerelateerde programma’s op het podium en in de expositieruimten. Inmiddels passeerden meer dan 850.000 bezoekers de eikenhouten voordeuren!

Vanaf 1 januari 2015 krijgt de bedrijfsleiding van Waanders In de Broeren definitief vorm. Naast Ellen Waanders (42) als directeur, zal Ivan Borghstijn (56) de bedrijfsleiding op zich nemen van de retail bij ‘Waanders In de Broeren’. Ook zal Ivan zich gaan bezig houden met het culturele programma naast het retailaanbod. Zijn loopbaan is veelzijdig met een accent op kunst, toneel en literatuur. Zowel in de boekhandel als de uitgeverij ligt zijn ervaring, maar ook heeft muziek middels o.a. ‘Klassieke Zaken’ zijn bovengemiddelde kennis en belangstelling.

Geleidelijk aan zal Ellen Waanders de eindverantwoordelijkheid van ondergetekenden overnemen. Haar veelzijdige ervaring gevoed met ondernemerschap na een opleiding hospitality en management, staan garant voor continuering van een 178-jarige familietraditie.

In de komende tijd zal onze gehele organisatie worden aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Wij zijn al onze medewerkers dankbaar voor hun voortdurende inzet onder zo sterk veranderde omstandigheden. Van nieuwe, bij het concept en de tijd passende verdergaande ontwikkelingen zullen wij binnenkort nadere mededelingen doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button