Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Sterk PEC Zwolle Vrouwen onderuit

Zwolle – Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om een resultaat mee te nemen uit Eindhoven. Ruim een uur lang waren de Zwollenaren tegen PSV Vrouwen in de buurt van een punt, maar de gedoodverfde titelkandidaat trok aan het langste eind: 5-2.

Vermakelijk

De eerste helft stond bol van het vermaak. Al na zeven minuten nam PEC Zwolle Vrouwen brutaal de leiding. Celien Tiemens probeerde van afstand tot scoren te komen, maar haar inzet miste kracht. Toch had Cecilia Santiago er de grootst mogelijke moeite mee. De Mexicaanse kon de bal al frommelend nog tegen de lat drukken, maar kon niet voorkomen dat aanvoerster Dominique Bruinenberg de rebound benutte: 0-1.

Op wat speldenprikjes van de thuisploeg na had Moon Pondes weinig te doen. Aan de andere kant kreeg Maxime Bennink de kans op de 0-2, maar de speelster leek te lang te twijfelen tussen zelf schieten of afleggen. In de tegenstoot scoorde PSV Vrouwen bijna via Joëlle Smits, maar de bal zeilde over. Hierna kon Pondes wel aan de bak. De doelvrouw hield Jeslynn Kuipers één op één van scoren af, maar had even later geen antwoord toen Smits voor haar opdook: 1-1.

Vier goals

Nauwelijks van de tegentreffer bekomen kon Pondes de bal alweer uit het net halen toen Kyah Simon de bal uit een hoekschop snoeihard tegen de touwen kopte: 2-1. Toch rechtte PEC Zwolle Vrouwen in mum van tijd de rug. Naomi Hilhorst draaide haar tegenstandster dol alvorens ze de bal in de lange hoek krulde en zo voor de 2-2 zorgde. Een mooie opsteker voor de ploeg van trainer/coach Joran Pot. Met vier goals, eerlijk verdeeld, zochten beide teams de kleedkamer op.

Effectief

Het begin van de tweede helft was voor PEC Zwolle Vrouwen dat bij vlagen prachtige aanvallen op de mat legde, maar net niet tot een echte kans kwam. Dat lukte PSV Vrouwen wel, maar voornamelijk uit dode spelmomenten. Zo schoot Aniek Nouwen een afgeslagen vrije trap op doel, waar Pondes vanwege een lastige stuit alle moeite mee had. De daaropvolgende hoekschop leverde voor de tweede keer een PSV-goal op. Pondes trof geen blaam, want wéér trad de sluitpost sterk op, maar hierna reageerde de verdediging apathisch waardoor Julie Biesmans ongehinderd kon afdrukken: 3-2. Ondanks de achterstand bleef PEC Zwolle Vrouwen voetballen en dat spel zou Pot ongetwijfeld tevreden stemmen. De thuisploeg bleek echter dodelijk effectief op de het juiste moment. Net toen Zwolle aanzette voor de gelijkmaker en daardoor ook meer ruimte weggaf, werd Smits met een mooie steekpass in stelling gebracht. Andermaal scoorde de spits: 4-2.

Rentree Blom

Toch waren het de Zwollenaren die de wedstrijd snel nieuw leven in konden blazen. Hilhorst kreeg een flinke kans, maar stuitte op Santiago, die zich daardoor voor het eerst een keer in de positieve zin liet zien. Dat gebeurde vlak na de invalbeurt van Jassina Blom. De Vlaamse aanvallende middenveldster verving een kwartier voor tijd Tiemens en maakte daarmee haar rentree na haar schouderblessure die ze opliep in de uitwedstrijd met FC Twente Vrouwen. Zwolle kreeg nog één kans om er een spannende slotfase van te maken, maar het afstandsschot van Maud Asbroek trof net geen doel. Invalster en voormalig Zwolle-speelster Nurija van Schoonhoven wist met een prachtige treffer de 5-2 eindstand op het scorebord te brengen. De middenveldster, inmiddels hersteld van een zware kruisbandblessure, vierde daarmee ook een persoonlijk succesje. Daardoor eindigde het duel in een 5-2 nederlaag, maar kon er met opgeheven hoofd koers worden gezet richting spelersbus.

PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 5-2 (2-2).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Schuurmans

Gele kaarten:

Opstelling PSV Vrouwen: Santiago, Van den Berg, Levels, Smits, Coolen (69′ Jean), Nouwen, Simon, Pattiwael (62′ Brugts), Kuijpers, Biesmans en Harrison (84′ Van Schoonhoven).

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Smid, Asbroek (90′ Van Bentem), Bennink, Tiemens (74′ Blom), Van den Goorbergh, Hilhorst, Bruinenberg, Van der Vegt en Noordman (61′ Van Olst).

Scoreverloop:

7′ Bruinenberg 0-1
33′ Smits 1-1
36′ Simon 2-1
38′ Hilhorst 2-2
53′ Biesmans 3-2
72′ Smits 4-2
90+3′ Van Schoonhoven 5-2

Gerelateerde artikelen

Back to top button