Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Audities in Zwolle voor jong theatertalent

Zwolle – Naast producties met professionele acteurs, maakt Theaterfirma LINEA REKTA professionele voorstellingen met jonge mensen onder de voorstellingsserie MY GENERATION. De eerstvolgende voorstelling staat begin mei op de planken. De audities voor deze voorstelling vinden plaats op zaterdag 18 januari 2020. Theaterfirma LINEA REKTA is op zoek naar jong theatertalent!

Auditie is sollicitatie

Een auditie is een soort sollicitatie. De regisseur kijkt naar de verschillende acteurs en stelt een cast samen die past bij de te maken productie. Je hoeft geen ervaring te hebben om auditie te doen. Wel moet je tussen de 12 en 24 jaar zijn en van theater houden en het leuk vinden om met anderen intensief toe te werken naar een professionele voorstelling. Tijdens de auditie ga je samen met alle andere acteurs aan de slag. Je maakt, onder leiding van de regisseur, met de hele groep een scène. Je hoeft dus geen solo voor te bereiden of op een stip te staan.

Cast

Met de uiteindelijke cast wordt de nieuwe voorstelling Arturo Ui gemaakt. Arturo Ui is een Amerikaanse gangster. De voorstelling speelt zich af in het jaar 1928, in Chicago, Amerika. Om de macht te grijpen in zijn stad gaat Arturo Ui voor niets en niemand aan de kant. Via liquidaties, chantage, leugens en politieke spelletjes probeert de gangster de macht te grijpen. Van groenteboer tot rechter, iedereen dient zich te schikken naar de wil van Arturo Ui.

Gerelateerde artikelen

Back to top button