Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wietze de Jager, Rico en Henk & Mick gaan voorlezen in Zwolle

Zwolle – De Nationale Voorleesdagen gaan weer van start. Van 22 januari t/m 2 februari schenkt Stadkamer veel aandacht aan het (voor)lezen bij jong en oud.

Voorleesontbijt

Op 22 januari lezen bekende en niet bekende Zwollenaren in de ochtend voor aan peuters en kleuters op verschillende locaties in Zwolle. Wietze de Jager van Radio 538, de Zwolse rapper Rico en het duo Henk & Mick doen dit jaar mee, net als de burgemeester, wethouders en raadsleden. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáĉek.

Voorleeswedstrijd groep 7 en 8 in Stadkamer

Op woensdagmiddag 22 januari van 13.00-15.00 en van 15.45-17.45 en 29 januari van 13.30 -15.30 strijden de voorlezers uit groep 7 en 8 om de titel voorleeskampioen Zwolle. 34 Zwolse scholen hebben een voorleeskampioen afgevaardigd.

Landelijke voorleeswedstrijd

De Zwolse voorleeswedstrijd is één van de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan dit feestelijke voorleesproject kunnen kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland meedoen. Via een schoolronde, gevolgd door een lokale, een regionale en een provinciale ronde, komt uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke voorleeswedstrijd terecht, 27 mei in Amstelveen. Omdat maar liefst 34 Zwolse basisscholen een voorleeskampioen hebben aangemeld, mag Zwolle drie stadskampioenen afvaardigen naar de regionale ronde op 4 maart in Stadkamer. De winnaar hiervan mag naar de provinciale ronde op 1 april in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Overige activiteiten Stadkamer

Van 22 januari t/m 2 februari zijn er daarnaast bij alle vestigingen van Stadkamer leuke en leerzame activiteiten om het plezier van lezen te bevorderen. Zo is er Kleintje Kunst, Doe mee(r) met een boek, Muziekmaatjes en een Voorleesbrunch. Lees meer op www.stadkamer.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button