Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audiowandeling Zeeheldenbuurt Zwolle zoekt buurtbewoners via vriendenboekjes

Zwolle – In een zomers zonnetje loopt een groep bewoners van de Zeeheldenbuurt in Zwolle met een koptelefoon op door hun eigen wijk. Ze luisteren naar verhalen van de buurt. Misschien herkennen ze de verhalen en moeten ze daar om lachen. Of ze luisteren naar een verhaal dat ze nog niet kende. Ze staan even stil bij een huis en horen het verhaal van een nieuwe buurtbewoner, een vergeten buurvrouw of van de kinderen die altijd op straat spelen. Ze luisteren naar wat de buurt te vertellen heeft. Ze luisteren naar elkaar.

Audiowandeling ‘Steek van Wal’

Zo moet de audiowandeling ‘Steek van Wal’ eruitzien volgens theatermaker Thomas-Timo Bruinsma. Een project dat hij heeft opgezet in samenwerking met Travers Welzijn. Samen met Marloes, Bart en Leah gaat hij de wijk in om in gesprek te gaan met bewoners van de Zeeheldenbuurt. Wie worden er gezien in de wijk en wie niet? Hoe wordt er door anderen naar de wijk gekeken en hoe gaan we met elkaar om? Aan de hand van deze gesprekken wordt er een groep bewoners samengesteld. Hun verhalen zullen te horen zijn in de audiowandeling. Door de verhalen van de buurt te delen hopen de makers bewoners inzicht te geven in elkaars leven en de staat van de buurt.

Vriendenboekjes door de wijk

De makers zijn nu druk bezig met het werven van buurtbewoners om met hen in gesprek te gaan over hun leven in de buurt. Dit doen ze onder andere door middel van een vriendenboekje. Tot 24 april gaan nu verschillende vriendenboekjes door de wijk. Deze vriendenboekjes van de Zeeheldenbuurt zijn een eerste mogelijkheid om kennis te maken met team ‘Steek van Wal’ en de buurt zelf.

Voor de bewoners die liever niet hun verhaal delen, maar wel onderdeel zouden willen zijn van het project zijn er nog vele andere manieren om mee te doen. Er wordt gespeeld en geacteerd in de wandeling. Naderhand wordt er samen gegeten en bespreken we wat we hebben ervaren tijdens de wandeling. De uitvoering van de wandeling is aan het eind van de zomer.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te werken aan de audiowandeling ‘Steek van Wal’? Dan kan je ons bereiken via t.bruinsma@travers.nl of stuur een berichtje naar de sociale media van Travers Welzijn Zwolle Oost.

Gerelateerde artikelen

Back to top button