BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politiek wil flexwoningen op locatie Stilohal Zwolle

Dit jaar zal de Stilohal en het tussengedeelte worden gesloopt

Zwolle – Als het aan de Zwolse politiek ligt komen er flexwoningen op de locatie waar nu nog de Stilhohal staat. Tijdens de raadsvergadering van 3 april riepen de fracties van D66, GroenLinks, ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en Volt op tot het onderzoeken van de mogelijkheid om de grond onder de Stilohal voor tijdelijke woonruimte (flexwonen) te gebruiken. Dit deden zij in de vorm van een motie, die werd gesteun door een meerderheid van de raadsfracties.

D66 ziet de realisatie van tijdelijke woningen op de locatie van de Stilohal als uitgelezen kans om meer Zwollenaren van een woning te voorzien. Dit jaar zal de Stilohal en het tussengedeelte worden gesloopt, waardoor er een braakliggend terrein ontstaat. Op welke termijn het terrein uiteindelijk zijn definitieve invulling zal krijgen, is nog onzeker. Daarom ziet D66 graag dat de grond in de tussentijd wordt gebruikt voor flexwonen. Op die manier wordt er efficiënt gebruik gemaakt van schaarse grond in onze stad. Fractievoorzitter Marco van Driel (D66) zegt hierover bovendien: “D66 vindt het zonde als de grond nodeloos lang braak ligt. Met tijdelijke woningen kunnen we alvast mensen een dak boven het hoofd bieden, terwijl de gemeente een definitief plan uitwerkt.”

Tinyhouses

Naar aanleiding van de motie gaat het college van burgemeester en wethouders onderzoeken op wat voor manier flexwoningen op de locatie van de Stilohal gerealiseerd kunnen worden. Hierbij wordt ook gekeken naar vernieuwende vormen van woningbouw zoals klein wonen of Tiny Houses. Zij zullen daarvoor scenario’s aan de gemeenteraad voorleggen. D66 kijkt erg uit naar het onderzoek van het college en hoopt dat er een passende oplossingen wordt gevonden door de tijdelijke plaatsing van de eerste flexwoningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button