Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

André Kuipers fascineert CCC-leerlingen met Collegetour

Zwolle – Op het Carolus Clusius College in Zwolle was woensdag de Nederlandse astronaut André Kuipers te gast voor een lezing over duurzaamheid. Zijn bezoek had alles te maken met het 100-jarige jubileum van de school. Kuipers sprak de CCC leerlingen toe over de aarde. Hij drukte de jongeren op het hart toch vooral zuinig om te gaan met onze planeet en het herstellen van de wereld serieus te nemen.

Foto´s © Matthijs van Os

De lezing

Verspreid over de dag gaf Kuipers twee lezingen. De astronaut ging bij zijn presentatie vooral in op de verandering van de wereld, zoals erosie, luchtvervuiling en ontbossing. De leerlingen waren zeer onder de indruk van de foto’s die Kuipers vanuit de ruimte had gemaakt en waarop deze veranderingen goed te zien waren. De normaal toch wel drukke scholieren luisterden bijna een uur lang ademloos naar Kuipers. Hij kreeg aan het einde dan ook een daverend applaus.

Het volledige interview met André Kuipers

Ook na de lezing was Kuipers enorm populair bij de jongeren. Velen wilden met hem op de foto en dat duurde wel een kwartier. “Om te zien dat de jeugd zo betrokken is, is mooi. Helemaal duurzaamheid erg belangrijk is” zei Kuipers.

© Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button