Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Feestelijke opening Montessori kindcentrum

Zwolle – Op woensdag 30 oktober is het Montessori kindcentrum op een feestelijke wijze geopend! Onder schooltijd hebben de peuters samen met de kinderen uit de onder- en middenbouw een speurtocht door het gebouw gedaan, om zo ook eens een kijkje bij elkaar in de klas te nemen. De kinderen uit de bovenbouw hebben een poging gedaan om het nieuwe logo te raden en hun ideeën over de mogelijkheden die een kindcentrum brengt op papier gezet. Daarna is er met een drone een luchtfoto gemaakt waarbij alle leerlingen samen het nieuwe logo vormden.

‘s Middags was er één en al gezelligheid buiten op het plein. Er was muziek van het schoolorkest van Van der Capellen, een fee die zeepbellen blies en een clown op stelten. Om 12:30 uur was het officiële openingsmoment waarbij wethouder van Willigen het nieuwe logo heeft onthuld met een druk op de rode knop. Na dit moment kregen alle kinderen een stoere pet met het nieuwe logo erop en werd iedereen getrakteerd op een gebakje, met natuurlijk ook het nieuwe logo.

Met deze officiële start als kindcentrum wordt er een volgende stap gezet in de ontwikkelingen van de Montessorischool. Er worden steeds meer verbindingen gelegd tussen de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers. Zo zijn de overdrachten van de peuterleidsters naar de onderbouwleerkrachten geoptimaliseerd, kijken de peuters bij voorstellingen van de onderbouw en spelen de peuters af en toe samen buiten met de kleuters. Er wordt gezamenlijk gewerkt vanuit de Montessorivisie en iedereen weet elkaar te vinden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button