KabelkrantNieuws uit Zwolle

Andere afvalinzameldagen in 2021 voor sommige adressen

Zwolle – In 2021 kunnen de dagen veranderen waarop ROVA de containers komt legen. Wie wil weten wat er voor zijn of haar adres verandert, kan dat op de inzamelkalender van ROVA snel en eenvoudig zien. Wie een smartphone of tablet heeft, kan de gratis ROVA-app via de App Store of Google Play Store downloaden. In de app stelt men éénmalig zijn of haar adres in, daarna is altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kan men ook een herinnering instellen, zodat men bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een berichtje op de telefoon krijgt. Zo vergeet niemand ooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.

Download de ROVA-app hier:

App Store
Google Play Store

Inzamelkalender via de website

Wie geen smartphone heeft, kan zijn of haar postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. Men krijgt dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld.

Papieren inzamelkalender

Standaard verstuurt ROVA geen papieren inzamelkalenders. Wie toch een papieren inzamelkalender wil ontvangen kan dit aanvragen bij het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77. Zij zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Extra inzameldagen

Door het verschuiven van de inzameldagen moet men misschien wat langer overbruggen voordat de ROVA de container weer leegt. Ook zamelde ROVA geen afval in op 1 januari. Daarom zijn er begin 2021 extra inzameldagen gepland. Als dit voor uw adres geldt, dan ziet u die inhaaldagen ook gelijk op de inzamelkalender.

Waarom andere inzameldagen?

Elk jaar kijken gemeente en ROVA of ze de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen kunnen verbeteren. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd geleegd worden in Zwolle, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Daardoor veranderen voor sommige adressen de inzameldagen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button