Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

Ambelt project ‘This is Special’ genomineerd voor Onderwijsprijs Overijssel

Zwolle – Speciaal Onderwijs school De Ambelt uit Zwolle is genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Overijssel (periode 2015-2017). Ze staan op de nominatie vanwege hun project ‘This is Special’. Een project waarbij de leerlingen via creatieve vakken in hun kracht worden gezet. Naast De Ambelt zijn in de categorie Voortgezet onderwijs ook Het Assink Lyceum uit Haaksberghen en het Twents Carmel College genomineerd.

Leerlingen in hun kracht zetten

De school De Ambelt wil cultureel en creatief talent van de leerlingen ontplooien en ontwikkelen. Dit doen ze ondermeer met het project ‘This is Special’.  Jamila Op den Kamp, docent Cultureel Kunstzinnige Vorming op de Ambelt vertelt: “Omdat er soms zo veel belemmerende factoren zijn bij onze leerlingen is het ook zeer belangrijk om oog te hebben voor dat wat ze juist góed kunnen. Juist bij de creatieve vakken kan je de leerlingen in hun kracht zetten, waardoor ze weer tot bloei komen en plezier hebben, trots worden.”

Omdat er soms zo veel belemmerende factoren zijn bij onze leerlingen is het ook zeer belangrijk om oog te hebben voor dat wat ze juist góed kunnen

Kunstzinnige producten

Het is de bedoeling om met elkaar kunstzinnige ‘producten’ te maken. Leerlingen en docenten hebben in dit proces bijvoorbeeld een cd ‘This is Special’ gemaakt, drie-luiken geschilderd en live persoonlijke portretten gemaakt op het IJSbeeldenfestival

Het is voor de Ambelt ook een manier om de leerlingen en de Ambelt te promoten. “We willen aan buitenstaanders laten zien dat er heel veel kwaliteit/talent bij onze leerlingen aanwezig is.”, aldus Op den Kamp.

Prijsuitreiking

Op woensdag 1 februari 2017 maakt gedeputeerde Bert Boerman bekend wie van de genomineerden de prijs gaat winnen. Dennie Boxem en Jamila Op den Kamp zullen die dag een presentatie geven over het project. De prijsuitreiking vindt plaats vanaf 14.00 uur in het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle.

De winnaar van de Overijsselse Onderwijsprijs wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt op 29 maart 2017 in Rotterdam.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button