LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Het kon heel eventjes; schaatsen op de IJsbaan van Westenholte

Zwolle – Schaatsen op de ijsbaan van Westenholte! Het kon heel even vandaag. Na een zoveelste nachtje met matige vorst durfde de ijsvereniging het aan. “Voor zolang het kan”, zo vertelde bestuurslid Rudy van Keulen, onze verslaggever, aan de telefoon.

Vannacht werd het heugelijke feit getwitterd. De ijsbaan werd opengesteld vanaf 2 uur maandagmiddag. Alleen voor de leden. De ijsvloer was vanochtend een krappe 6 centimeter dus het zou moeten kunnen.

Met de schaatsen onder de arm weer naar huis. Maar toch even gekeken!
Met de schaatsen onder de arm weer naar huis. Maar toch even gekeken!

Schoolklasje Morgenster

Om 14.00 uur was het zover. Een schoolklasje van de Morgenster had geluk. Ze konden de baan op. Ook wat andere toegestroomde schaatsers konden even over de baan zwieren. Maar helaas, net na drieeën bleek er water op het ijs te komen. “Beste mensen, het ijs gaat hard achteruit waardoor we besloten hebben de ijsbaan te sluiten. Jammer, maar veiligheid voor alles!”, zo was het wijze besluit van de club.

 

Mijmerend over het ijs

Van Keulen van de IJsclub WVF geeft het echter nog lang niet op: “Vannacht gaat het niet zo hard vriezen, maar morgennacht wel weer meer. Dus wie weet. Misschien woensdag weer.” En ook menig ander bestuurslid bleef na de sluiting van vanmiddag mijmerend over de ijsbaan turen. Hopende op koning vorst.

Rudy van Keulen haalt de vlaggen weer binnen. De bestuursleden mijmeren nog even bij het hek over koning vorst
Rudy van Keulen haalt de vlaggen weer binnen. De bestuursleden mijmeren nog even bij het hek over koning vorst.

Alle begrip

De leden die ook na drieëen nog richting de baan kwamen moesten rechtsomkeer. “Jammer, maar veiligheid inderdaad boven alles”, zo waren de zeer begripvolle reacties.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button