Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

Winterlab Zwolle: ArtEZ studenten aan de slag voor overheid en bedrijfsleven

Zwolle – Maandagochtend 9 uur vond de opening plaats van het Winterlab bij ArtEZ in Zwolle. Studenten gaan de komende dagen aan de slag met urgente vraagstukken vanuit de samenleving. Hiervoor wordt gewerkt in multi-disciplinaire teams.

Opdrachtgevers uit bedrijfsleven

Opdrachtgevers van de vraagstukken zijn ondermeer de gemeente Zwolle (Assendorp social design), Staatsbosbeheer (Hollands Hout) en bijvoorbeeld Landal Greenparks en het Voerman Museum in Hattem. Daarnaast zijn er een aantal interne opdrachten waarbij onder andere nagedacht moet worden over oplossingsrichtingen voor de democratie.


VIDEO – Bij het WinterLab wordt er gewerkt aan vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. De opening was de warming up waarbij dit principe al een beetje werd verbeeld: samenwerken, andersdenken, denken vanuit verschillende invalshoeken.


De studenten gaan in het Winterlab niet bezig met het ontwikkelen van een product, maar met een denkrichting. Deze denkrichting is datgene wat ze aan de opdrachtgever leveren. De opdrachtgever heeft zich verplicht gesteld om een aantal keren naar de academie te komen om de studenten te informeren over de opdracht, om kritiek te leveren op het werk dat gemaakt is en om de studenten te adviseren welke richting ze moeten denken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button