Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkiezingen 2019Zwolle Kiest

Algemene Waterschapspartij presenteert kandidaten

Zwolle – Donderdag is de kandidatenlijst voor de AWP WDODelta door het Waterschap officieel goedgekeurd voor de waterschap verkiezingen van 20 maart 2019.

Binnen de kandidatenlijst van AWP WDODelta is, volgens de partij, veel deskundigheid en affiniteit met water aanwezig. Ook geeft de spreiding in het waterschap gebied en relatie met de omgeving een goed inzicht in wat er leeft onder inwoners en andere belangen in de regio.

“AWP staat voor evenwichtig waterbeheer, waarbij naast landbouw, natuur en bedrijfsleven, vooral de inwoner beter op de agenda wordt gezet. Geen politieke agenda’s maar deskundigheid en samen met mensen van gemeente partijen de lokale oriëntatie versterken,” zegt lijsttrekker Arja Doornbos. “AWP bouwt bruggen tussen de verschillende waterbelangen zodat er écht meters gemaakt worden voor klimaat, waterkwaliteit en waterbeheer. Klimaat en veiligheid dulden geen uitstel.”

Arja Doornbos brengt negentien jaar ervaring mee als waterschapsbestuurder haar professionele kennis als agrarisch milieukundige en projectleider in ruimtelijke projecten.

Bijzonder op de kieslijst van AWP zijn vier vrouwen bij de eerste zes kandidaten. Twee generaties met een moeder en zoon op de lijst die het belang van waterbeheer voor de toekomst onderstrepen.

De nummer 2 op de lijst is Jan van Oorschot uit Hoogeveen, die zijn ervaring als juridisch adviseur bij waterschappen meebrengt en al eerder bestuurslid is geweest voor het AWP.

Op 3 staat Geke Kiers uit Uffelte, journalist ruimtelijke plannen, hoogwaterveiligheidsprojecten, klimaat en natuur, met tien jaar ervaring in de gemeenteraad.

Rianne Zefat uit Zwolle heeft de hogere landbouwopleiding gedaan en woont dichtbij de Overijsselse Vecht, het gebied van de kievitsbloem. Als imker is zij zich bewust van het belang van biodiversiteit.

Jan Vonk uit Meppel heeft zich als raadslid in de jaren 70 sterk gemaakt voor de grachten in Meppel en werkt al bijna twintig jaar samen met waterschap vanuit de lokale politiek.

Nummer 6 is Georgine Somer uit Giethoorn is als architect gespecialiseerd in landschapsinrichting en planologie Architect, landschaps inrichting en aardbevingsproblematiek.

Jongste kandidaat

Jongste kandidaat Dewi de Ruiter (22) op nummer 7 doet een opleiding land- en watermanagement en is van jongs af aan betrokken bij water via de Zeeverkenners en is bovendien matroos geweest op een Tallschip.

Jan Stoefzand uit Noordscheschut/Hoogeveen op 8 is jarenlang raadslid en betrokken bij de waterhuishouding Noordscheschut.

Op 9 staat Ad Verstraaten uit Heino met jarenlange ervaring in de waterzuivering en waterkwaliteit.

Op 10 staat Jacob de Vegt uit Grafhorst, deskundig op het vlak van geohydrologie en voor het drinkwaterbedrijf Vitens beheerder geweest van het grondwatermeetnet met 1500 meetlocaties en projectleider voor oppervlaktewateraanvoerplannen.

Op 11 staat oceanoloog Frans van Dongen uit Diever, in zijn vrije tijd vrijwilliger voor metingen grondwaterstanden TNO.

Algemene Waterschapspartij

Gerelateerde artikelen

Back to top button