Carnaval 2017Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Afgeladen Theater de Spiegel voor Carnavalsconcert Sassendonk; Sander Dol krijgt Blauwe Bal

Zwolle – Het was gezellig dringen geblazen! Maandagochtend om negen uur stonden de carnavalsvierders al op de stoep van Theater de Spiegel in Zwolle voor het jaarlijkse Carnavalsconcert. Toen even voor elven de deuren open gingen stroomde het carnavalspubliek naar binnen voor het zeer populaire evenement tijdens het Sassendonkse carnaval.

33105979856_9c37760877_c - kopie

The Roast of Prins Sebas

Bij dit concert weet niet alleen het podium de aandacht op zich te vestigen maar zeker ook het zeer kleurrijk uitgedoste carnavalspubliek. De zaal kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Van een Twentse cabaretier met The roast of Prins Sebas tot heerlijke onvervalste carnavalskrakers. Na het officiële concert volgde in de foyé nog een afterparty met ‘foute hits’. Het carnavalsevenement werd ook dit jaar weer georganiseerd door de Mäskerties der Geurneuzen.

Blauwe Bal

Na afloop van het concert werd door de Orde van de Zwolse ballen de Blauwe Bal uitgereikt aan Sander Dol.  Deze horeacaondernemer speelt al tientallen jaren een hoofdrol in de organisatie van Zwolse evenementen, de horeca en tijdens het Sassendonkse carnaval. Zo was Sander ooit de grondlegger van het Thorbeckegrachtconcert, was hij afgelopen jaar stadsprins Kinne I en heeft hij afgelopen winter de schaatsbaan naar Zwolle gehaald.

De Blauwe Bal wordt toegekend aan een persoon of organisatie die op buitengewone wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Eerdere winnaars waren Wim van ’t Slot (2011), Flip Trooster (2013), John van Dinther (2014), Margriet Velthuis (2015) en Edwin Vennik (2016).

33105983256_735c80e3df_c - kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button