Carnaval 2017Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Tante Kippe krijgt Gouden Klinker 2017

Zwolle – Rita Jansen uit Zwolle is op carnavalsmaandag in Sassendonk bekroond met de Gouden Klinker. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door Muzikaalgenootschap De Zwolse Stroatklinkers aan de Sassendonker die een voorliefde heeft voor dweilorkestmuziek en zich inspant voor het carnaval in de straten van Sassendonk.

Rita Jansen die in de carnavalsperiode beter bekend staat als Tante Kippe heeft jarenlang gewerkt als juf in het basisonderwijs. Hoewel ze niet geboren is in Sassendonk is ze er wel opgegroeid. Tante Kippe werd vanmiddag vereerd met de uitrijking van de Gouden Klinker 2017 vanwege haar bijdrage aan Sassendonk op het gebied van muzikaliteit en gezelligheid.

De Gouden Klinker wordt sinds 2005 uitgereikt. Ondermeer gemeenteraadslid en columnist Gerrit van der Kooij (Papje), Ria van Diffelen van Diff Dancemasters , Theo Bakker van de Nieuwe Bierton en burgemeester Henk Jan Meijer gingen haar voor.

De burgervader was zelf ook aanwezig tezamen met wethouder René de Heer vanuit het stadsbestuur. Anthon Thalen, één van de oudere leden van de Stroatklinkers was ook van de partij.

 

32999264262_3e99308962_c

32310242914_c52ab5f6f3_c

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button