Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

A Rocha aan de slag voor een veilige otterschuilplaats

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Oplettende wandelaars langs de IJssel kunnen de afgelopen tijd pootafdrukken van otters hebben gezien. Dat heeft te maken met het feit dat de waterstand in de IJssel de laatste tijd erg laag is. In de buurt van Zwolle leven er twee otters. Om het leven voor de otters aantrekkelijk te maken helpt het als er plekken zijn waar de otters kunnen schuilen.

A Rocha Zwolle, een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming, ging daar zaterdagochtend mee aan de slag. Een groep enthousiaste vrijwilligers verzamelde zich in de buurt van Het Kleine Veer om daar een otterholt te maken. Zo’n otterholt biedt een veilige schuilplaats voor de otter, omdat deze hoog ligt zodat er geen water instroomt.

Otter gespot in Zwolle

“De otter is een heel mooi beest die aan het terugkomen is, doordat het water schoner is en omdat ze worden uitgezet. Hij is gezien hier, door een zwemmer in de IJssel. De otter heeft plekjes nodig waar deze kan schuilen, en rommeltjes. We gaan een paar boomstronken bij elkaar leggen, waarvan we denken dat het een rustig plekje is, en dan heeft de otter een schuilplek.”, zo vertelt Wim Eikelboom van A Rocha.

Niet alleen werd er gezocht naar een geschikte plek voor zo’n otterholt, ook werden er boomstronken versleept en ging een groep aan de slag met het kappen van wilgenboompjes.

A Rocha Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren