BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Plaatsing bamboe houten panelen busbrug in volle gang

Zwolle – Dit weekend werkt ProRail aan de afwerking van de busbrug in Zwolle. De onderkant van de betonnen en stalen brug over het Zwolse spoor wordt voorzien van houten bekleding. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is er het hele weekend geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen, tussen Zwolle en Kampen Zuid (Hanzelijn) en tussen Zwolle en Amersfoort.

Sinds 2017 werkt ProRail en BAM Infra in opdracht van gemeente Zwolle aan de nieuwe busbrug in Zwolle. De contouren van deze nieuwe brug over het spoor zijn al goed zichtbaar. In de eerste helft van dit jaar zijn de betonnen kolommen gemaakt waarna de stalen brugdelen konden worden gelegd. Inmiddels is de brug voorzien van een wegverharding en is ook de aansluiting met het busstation duidelijk zichtbaar.

Foto’s © Peter Denekamp

Afwerken met hout

Dit weekend worden de bamboe houten panelen aan het ‘spoorse’ deel van de brug bevestigd bevestigd. Omdat dit alleen kan tijdens een buitendienststelling van het spoor rijden er dit weekend dus geen treinen. Ook wordt dit weekend aan de bedrading van de bovenleiding gewerkt die onder en aan beide zijden van de brug komt.

Op 17 februari 2019 zullen de nieuwe busbrug en het nieuwe busstation officieel geopend worden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button