BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

90 tot 95 woningen in Ovinglocatie Diezerpoort

Zwolle – De locatie van automobielbedrijf Oving in Dieze-Oost gaat men herontwikkelen met woningen. Dat blijkt uit een raadsvoorstel dat wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het doel daarmee is om project Nieuwstad te realiseren. Het project Nieuwstad creëert een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige plek in Zwolle. Met twee woongebouwen in het groen worden 90 tot 95 appartementen gerealiseerd.

Het maatschappelijke belang van woningbouw is hoog, er ligt een urgente opgave om aan de woningbehoefte te voldoen. Dit plan draagt daar voor een groot deel aan bij. Het gaat om appartementen in diverse soorten, maten en prijsklassen. Het programma sluit aan op de kwalitatieve en kwantitatieve woningbehoefte in Dieze-Oost en de gemeente als geheel.

Participatie

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen, en er zijn geen bezwaren aangetekend. Ook over het ontwerp van de welstandsnota in dit gebied zijn geen bezwaren gekomen. Er is positief kritisch gereageerd in de stad op de plannen voor de herontwikkeling van de locatie. Er heerst over het algemeen begrip voor het idee dat hier woningen komen. Deelnemers zien graag het behoud plus versterken van het groen, om de biodiversiteit te
versterken en ook te gebruiken voor wandelrondjes. De opgehaalde input is afgewogen in de verdere studies die gedaan zijn. Dit heeft geresulteerd tot een aantal wijzigingen in het plan, ten opzichte van hetgeen waarmee gestart is in 2021.

Met dit bestemmingsplan wordt een bouwplan mogelijk gemaakt. De ontwikkeling betreft een initiatief van een ontwikkelaar. Alle kosten die zijn verbonden aan de ontwikkeling komen ten laste van deze ontwikkelaar.

https://maps.app.goo.gl/diQJqv67EU4yoFkT7

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button