CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

8X Winterse omdenk uitjes

Zwolle – Wat kan er wél deze winter? Met een nieuwe lockdown zijn een heleboel van onze favoriete winteruitjes helaas niet meer mogelijk. Of toch wel? Kidsproof Zwolle heeft weer even flink omgedacht. Deze 8 winterse gezinsuitjes doe je gewoon lekker thuis.

1. Glühwein en warme choco… vanuit het keukenraam

Gezellig struinen over een marktje en daar warme choco en glühwein drinken. Verras de kinderen na het buitenspelen met een eigen warme choco kraampje in of om het huis. Laat de kids bijvoorbeeld een warm drankje bestellen bij het keukenraam of in de voortuin. Voor het echte kerstmarktgevoel is het leuk om de tuin te versieren met lampjes of bijvoorbeeld een vuurkorf aan te steken.

2. Schaatsen… op de keukenvloer

We hopen elk jaar dat schaatsen op natuurijs mogelijk is, maar tot die tijd schaatsen we gewoon op de keukenvloer (of een ander glad oppervlak). Kies de gladste vloer in huis en trek fluffy sokken aan, die glijden vaak het beste. Hup, glijden maar! Wie maakt de mooiste pirouettes of kan het verste glijden?

3. Naar de binnenspeeltuin… in de woonkamer

Hangt jouw kind ’s winters het liefste ondersteboven in het klimrek van een binnenspeeltuin? Met een beetje omdenken verbouw je de woonkamer ook om tot een speelparadijs. Speel voetje van de vloer, bouw een kruiptunnel van stoelen, leg een matras op de vloer of maak een ‘ballenbak’ van knuffels. Eén klein nadeel… het huis wordt er een flinke bende van 😉

4. Shoppen… in elkaars kledingkast

Die leuke nieuwe outfit hoef je niet perse online te bestellen. Ga eens winkelen in elkaars kledingkasten voor een dagje. Misschien vind zoonlief wel een lekkere hoodie in de kast van mama óf kan je dochter een overhemd van papa dragen als jurk.

5. Op wintersport of zonvakantie… achter je eigen voordeur

Jullie geliefde wintersport of zonvakantie kan toch een beetje doorgaan in eigen huis. Doe een dagje alsof je wél op vakantie bent. Hebben jullie geen tv of wifi op vakantie, dan gaat die ook uit. Eten jullie op vakantie altijd croissants als ontbijt, dan nu ook. Ideeën voor een thuiszonvakantie; zet de verwarming lekker hoog, trek een zomeroutfit aan én serveer een koud drankje. Tips voor een thuiswintersport; trek je dikste wintertrui aan, maak een gerecht uit de alpen, speel een heleboel bordspelletjes.

6. Naar het tuincentrum… in de slaapkamer

In het tuincentrum kijken kinderen vaak hun ogen uit, al die planten bij elkaar! Het jungle gevoel kunnen we gelukkig ook thuis creëren. Verzamel samen alle planten en potten in huis in één kamer. Bijvoorbeeld de slaapkamer van je zoon of dochter. Vervolgens kunnen jullie shoppen in je eigen mini-tuincentrum. Misschien vinden sommige planten wel een nieuw plekje in huis of krijgen ze een nieuwe pot. Ook fijn: in zo’n slaapkamerjungle voelt het net alsof je ergens anders bent!

7. Naar het theater… vanaf de bank

De rode gordijnen die open schuiven, de kinderogen die oplichten en de grote grijns achteraf. We missen het theater enorm! Gelukkig zijn er deze winter een heleboel mooie online initiatieven opgezet. Check jouw favoriete theater of gezelschap voor een livestream. Zo kijken jullie straks een voorstelling vanaf je eigen bank. Tip: maak er een écht uitje van met een mooie outfit en een pauze met lekker drankje.

8. IJssculpturen bekijken… uit de vriezer

Elk jaar is er in Nederland wel een ijssculpturenfestival waar je de mooiste creaties van ijs kunt bewonderen. Super indrukwekkend! En dat is niet voor niets, want een ijssculptuur maken is nog niet zo makkelijk. Dat maakt het juist een leuke uitdaging om zelf te proberen. Laat de kinderen aan de slag gaan met een blok ijs uit de vriezer en een beitel of schroevendraaier. Stevige handschoenen, een veiligheidsbril voor eventuele stukjes ijs die losschieten, en een werkplek waar de vloer nat mag worden, zijn aan te raden. Tip: heeft het toevallig gesneeuwd? Dan kun je natuurlijk ook een sneeuwsculptuur maken.

We maken er iets moois van deze winter!

Bron: kidsproof.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button