Nieuws uit ZwolleVoorpagina

50 nieuwe huurwoningen op oude plek Weezenlanden Transitorium

Er komen 41 sociale huur appartementen en 9 sociale huurwoningen op de zogenaamde Transitorium locatie van het oude Weezenlanden ziekenhuis. Daarvoor hebben Delta Wonen en vastgoedontwikkelaar Novaform onlangs een overeenkomst voor afgesloten.

Het Transitorium ligt tussen het voormalig ziekenhuis ‘De Weezenlanden’ en de rechtbank. Het werkt gebruikt als revalidatiecentrum voor patiënten die een zware operatie achter de rug hadden. De locatie is in september 2014 aangekocht door DeltaWonen van de provincie Overijssel.

Start bouw 2016

De sloop van het huidige Transitorium gebouw vindt in het eerste kwartaal van 2016 plaats waarna in het 2e kwartaal gestart wordt met de bouw.

Adjunct-directeur Sjoerd Quint van deltaWonen: ”Met dit project dragen we bij aan de beschikbaarheid van extra sociale huurwoningen in Zwolle, het project maakt onderdeel uit van de zogenaamde versnellingsactie waarbij de gemeente Zwolle en deltaWonen zich in zetten voor de realisatie van drie- tot vierhonderd extra sociale huurwoningen in Zwolle.”

Bouwlocatie Ziekenhuis Weezenlanden

Ook op de plaats van het ziekenhuis zelf zijn er volop ontwikkelingen. Daar komen circa 280 woningen en appartementen in het koopsegment, luxe huursegment en corporatie huursegment. DeltaWonen bouwt hier in de eerste fase 50 sociale huurwoningen. Het volledige nieuwbouwproject wordt in drie tot vier fases gerealiseerd.

 

appartementen transitorium Weezenlanden
appartementen transitorium Weezenlanden
Sociale huurwoningen Delta Wonen locatie Transitorium Ziekenhuis De Weezenlanden
Sociale huurwoningen Delta Wonen locatie Transitorium Ziekenhuis De Weezenlanden

 

 

Back to top button