EconomieNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

SP wil miljonairs Zwolle wat meer laten betalen

Zwolle – De Zwolse SP zal op zaterdag 19 december ‘kerstcadeaus’ uitdelen in de Zwolse wijk Brinkhoek. De cadeaus bevatten echter een oproep aan de meeste vermogenden in de stad om meer belasting te betalen, om daarmee iets te kunnen doen aan het groeiende armoedeprobleem in de stad.

Wijk Brinkhoek hoogste inkomensniveau

De Zwolse SP maakt zich al enige tijd zorgen over de groeiende tweedeling in de stad. Uit eigen onderzoek is gebleken dat de wijk Brinkhoek de buurt is waar de meeste hoge inkomens in de stad wonen. De SP zal daarom pakketten verspreiden met daarin een standaardbrief voor de gemeenteraad. De partij hoopt dat de bewoners van de Brinkhoek deze zullen ondertekenen en opsturen.

Oproep tot solidariteit met ‘armoede gezinnen’

De coalitiepartijen in de gemeenteraad hebben namelijk bij de laatste begrotingsbehandeling geconstateerd dat de allerhoogste inkomens van de stad gemiddeld iets meer lasten zouden moeten betalen, en hebben het college daarom opdracht gegeven met een voorstel te komen deze lastenverhoging te repareren. De SP vindt dit gezien de andere problemen in de stad -bijvoorbeeld het groeiend aantal kinderen dat in armoede moet opgroeien- geen juiste prioriteit. Daarom stelt de SP de bewoners van de Brinkhoek voor een brief te sturen naar de gemeenteraad waarin zij aangeven dat een lastenverlaging voor hen niet mogelijk is, en dat ze liever zien dat het geld aan iets zinvollers wordt besteed.

Kerstgedachte

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Wij kunnen ons goed voorstellen dat de Brinkhoekbewoners niet zitten te wachten op een lastenverlaging van het stadsbestuur, als tegelijkertijd zoveel andere Zwollenaren moeite hebben met de eindjes aan elkaar knopen. Deze kersttijd is natuurlijk de meest logische tijd om vooral te denken aan mensen die het minder goed hebben. Wij hopen dan ook op veel positieve reacties.’

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren