112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

31 en 54-jarige Utrechters aangehouden voor snelkraak in Diezerstraat

Zwolle – Even voor 05:00 uur vrijdagochtend kreeg de Politie Zwolle een melding van een snelkraak bij herenmodezaak Derksen & Derksen aan de Diezerstraat in Zwolle. De daders hadden het rolluik geforceerd en de glazen voordeur werd vernield.

Twee afzonderlijke getuigen werden wakker van het lawaai en waarschuwden de politie. Zij zagen 2 mannen goederen in de auto laden. De meldkamer stuurde direct alle Zwolse eenheden die kant op. Een van agenten zag een grote auto hard wegrijden. Hierna meldde een van de getuigen zich met foto’s en daardoor wist de politie precies naar welk voertuig ze moesten uitkijken.
twee mannen in het park lopen vlak bij de parkeerplaats, dit was nogal opvallend gezien het tijdstip en beide heren werden gecontroleerd. Bij een van hen werd de autosleutel van de auto vol kleding aangetroffen.

De 31- jarige en 54- jarige Utrechters zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek. “De combinatie goede getuigen, het vakmanschap van de collega’s en een beetje geluk heeft tot dit mooie resultaat geleid.” meldt de politie. “De gestolen kleding had bij elkaar een waarde van zo’n €50.000,- Je zult begrijpen dat de winkeleigenaar erg blij was met de aanhouding en kwam als bedankje vanmorgen een heerlijke taart brengen voor de collega’s.”

De politie is nog op zoek naar getuigen. “Heb jij iets verdachts gezien of camerabeelden van de omgeving Esdoornstraat, Ruusbroecstraat of rond de winkel zelf? Neem dan contact met ons op.
We hebben aanwijzingen dat de verdachten de binnenstad hebben verlaten via de Schuttevaerbrug, mocht je daar iets gehoord of gezien hebben, willen we dit ook erg graag weten.
Je kunt contact met ons opnemen via 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer: 2023117484”

Gerelateerde artikelen

Back to top button