Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle ontdoet zich ook van stug NAC Breda

PEC Zwolle beleeft andermaal een heerlijke voetbalavond. Tegen het lastig te bespelen NAC Breda zijn de kansen zeker voor rust schaars, maar door Dean Huiberts en Lennart Thy wordt er met 2-0 gewonnen. Daarmee versterken de Zwollenaren, die voor de derde keer in zeven dagen winnen, de koppositie en doen ze goede zaken in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

Vellios voor Thy

PEC Zwolle begon in dezelfde opstelling als in de vorige thuiswedstrijd, die legendarische 13-0 tegen FC Den Bosch. Met onder andere Tolis Vellios en Younes Taha in de basis, die voor de wedstrijd hun bronzen schild overhandigd kregen voor respectievelijk beste speler en beste talent van de derde periode. Het telraam kon ditmaal thuisblijven, want NAC Breda-coach Peter Hyballa koos ervoor om de defensieve stellingen te betrekken.

Geen treffers

Het leidde ertoe dat kansen schaars waren in de eerste helft. Haris Medunjanin was de gevaarlijkste Zwollenaar. Hij gaf na ruim een kwartier spelen een afgemeten voorzet in het strafschopgebied. Het lukte echter net niet om een medespeler te bereiken. Ook Dean Huiberts had een aantal pogingen om doelman Roy Kortsmit te passeren, maar die misten kracht. Vlak voor rust was het Medunjanin met de allergrootste kans op de openingstreffer. Hij kwam oog in oog met doelman Kortsmit te staan, maar de goalie kwam als winnaar uit de strijd. In de blessuretijd stuiterde een verre inworp van Bart van Hintum nog langs een tweetal Zwollenaren, maar ook die profiteerden niet.

Jagende Huiberts beloond

Dat was begin van de tweede helft wel anders. Dean Huiberts zette goed druk toen NAC van achteruit wilde opbouwen. Kortsmit probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar via Huiberts ging de bal in het lege doel: 1-0. Daarna had PEC de kansen om de score verder op te voeren. Huiberts zelf was met een poging van een meter of twaalf heel dichtbij. Ook waren er de nodige momenten waarbij de laatste pass net niet goed genoeg was om het MAC3PARK Stadion voor de tweede keer te laten juichen.

Thy kopt Zwolle in veilige haven

Met Lennart Thy en Anthony Fontana kwamen er verse krachten binnen de ploeg voor het laatste half uur. PEC kwam niet meer in de problemen en kreeg de nodige kansen om de score op te voeren. Een kleine bloemlezing: Taha krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel. Thy schoot via een NAC-verdediger de bal net naast en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vlak voor tijd kwam alsnog die verlossende 2-0. Een vrije trap van Bart van Hintum werd door Thomas van den Belt – al dan niet via een NAC-speler – tegen de lat en terug in het veld gekopt. Waarschijnlijk was die bal niet over de lijn, maar Lennart Thy kreeg een niet te missen kans om alsnog de 2-0 binnen te koppen.

Zo gaat PEC Zwolle de interlandperiode in met een fijne reeks van vier overwinningen op rij. Over twee weken wacht een nieuwe PEC Friday. In het MAC3PARK stadion wacht dan het treffen met Jong FC Utrecht.

PEC Zwolle – NAC Breda 2-0 (0-0)

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Kamphuis

Gele kaarten: Vet en Kotzebue (NAC Breda)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Taha (72. Chirino), Van Polen, Beelen, Van Hintum, D. van den Berg (88. Zitman), Van den Belt, Thomas (63. Fontana). Medunjanin (88. Kastaneer). Huiberts, Vellios (63. Thy).

Opstelling NAC Breda: Kortsmit, Garcia Mac-Nulty, Van de Sande (74. Van Schuppen), Martina, Vet (76. Lucassen), Agougil, Ömarsson, Besselink, Garbett (70. Hermann), Omgba (70. Kotzebue), Staring.

Scoreverloop:

46. Huiberts 1-0

84. Thy 2-0

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button