EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

112 extra parkeerplekken aan Van Karnebeekstraat

Het aantal beschikbare parkeerplekken in Zwolle wordt binnenkort met 112 plekken uitgebreid. Dit is mogelijk doordat de gemeente Zwolle het parkeerterrein aan de Van Karnebeekstraat dat voorheen door Isala klinieken werd gebruikt de komende tien jaar huurt.

Door het vertrek van Isala klinieken uit de Weezenlanden, wordt het parkeerterrein niet meer gebruikt. De gemeente Zwolle huurt het terrein de komende 10 jaar en maakt het geschikt voor zowel vergunninghouders als betaald parkeren. Het uurtarief wordt € 1,60.

Met deze extra parkeerplaatsen komt er voor bezoekers een parkeerlocatie aan de rand van de stad bij. Voor bewoners van Assendorp en de Stationsbuurt geeft deze locatie ook extra mogelijkheden voor parkeren. In deze wijken loopt het aantal uitgegeven parkeervergunningen momenteel tegen de maximumgrens aan. Met deze uitbreiding wordt een wachtlijst voor vergunningen voorkomen. Daarnaast wordt de beschikbare parkeerruimte in de avonduren hierdoor verruimd.

De komende maanden wordt het terrein ingericht met parkeerautomaten. Naar verwachting wordt het parkeerterrein 1 maart 2015 in gebruik genomen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button