Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kayak en Daryll-Ann op afscheidstournee. Mis het niet!

Aan al het moois komt een eind. Zo is het ook met een van Neerlands meest gewaardeerde indie bands Daryll-Ann en de symfonische rock van Kayak. Dat dit niet met een sisser afloopt moge duidelijk zijn, beide bands geven nog een afscheidstour in huidige formatie. Vrijdag 19 december treedt Kayak op in Zwols poppodium Hedon en een dag later is Daryll-Ann te zien.

 

Kayak
Kayak

Kayak

Het optreden van Kayak zal de laatste zijn in de huidige, vertrouwde bezetting. Leadvocalisten Cindy Oudshoorn en Edward Reekers hebben beiden besloten de symfonische rockband aan het einde van dit jaar te verlaten. Kayak kwam in het najaar nog met een nieuw dubbelalbum Cleopatra – The Crown Of Isis. Deze gloednieuwe rockopera is gebaseerd op het leven van de legendarische Egyptische koningin Cleopatra. Sinds 1972 maakt Kayak symfonische rock met als grote hits Ruthless Queen, Starlight Dancer, Change For A Lifetime, Merlin en Before The Angels Fell.

 

Daryll-Ann - Foto: Yani
Daryll-Ann – Foto: Yani

Daryll-Ann

Het is niet de eerste keer dat één van Nederlands legendarische bands uitelkaar gaat. In 2004 stopte de band ermee, maar kwam vorig jaar weer bij elkaar. Een reeds lang voorgenomen release van de verzameling van Daryll-Anns werk was de aanleiding voor Soldaat, Vos, Kleijn en de gebroeders Paulusma weer bij elkaar te komen. In december 2013 kwam de CD-box Daryll-Ann Again uit en bevat alle uitgebrachte albums van de band, aangevuld met demo’s en bijzondere uitgaven.


KAYAK
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 19 december
Open : 20:00 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 24,00


DARYLL-ANN
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 20 december
Open : 19:30 uur
Aanvang : 20:30 uur
Entree : € 20,00

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, de avondkassa van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

 

Hedon Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button