Eten & DrinkenNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zwolse Stadslanderijen stomen door in Zomerproef

Zwolle – De perfecte combinatie van wekelijks verse groenten, vlees, kaas en zuivel en ook nog de mogelijkheid, op vakantie te gaan en niks te missen. De Zwolse Stadslanderijen lanceren hun zomerproef: 14 weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem. Van boeren met hart voor land en dieren. De zomerproef start 8 juni en loopt tot 1 september. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Het afgelopen jaar heeft de Zwolse Stadslanderijen besteed aan het steeds verder professionaliseren en testen van logistiek en levering. Want hoe krijg je wekelijks verse groenten, vlees, zuivel en kaas van verschillende boeren uit Zwolle en Ommeland bezorgd bij de mensen thuis? De mogelijkheden worden steeds uitgebreider en deze zomer is ook rekening gehouden met de gezinnen die op vakantie willen gaan. Deze zomer worden voor het eerst ook barbecue-pakketten, eieren, biologische volle yoghurt van lokale bodem en shoarmavlees van eigen schapen aangeboden.

Aanmelden tot 29 mei

Zwollenaren die (h)eerlijk biologisch willen eten kunnen zich tot dinsdag 29 mei opgeven voor de zomerproef. Dat kan via de website www.stadslanderijen.nl. Hier kunnen geïnteresseerden vrijblijvend klikken en combineren in het aanmeldformulier om te verkennen op welke prijs ze uitkomen voor hun wekelijkse versboodschappen en wat Stadslanderijen hen kan bieden.

Nieuwe partner De Kas van Kaat

Zwolle krijgt er een prachtige nieuwe biologische plek bij, namelijk de Kas van Kaat, gelegen in de Zwolse stadsrand aan de Herfterlaan 2a (voormalige Wezo-locatie). Je kunt er heerlijk smullen van producten van eigen land en je kunt wandelen door het nieuw aangelegde park. Op 26 mei gaan ze open! Het mooie is dat daar mensen gaan werken met afstand tot de arbeidsmarkt die de Stadslanderijen gaan helpen om de biologische producten in te pakken en te verwerken tot soepen, verse salades et cetera. Stadslanderijen gaat deze zomerproef een aantal inpakrondes testen met de Kas van Kaat en ze worden ook het vijfde afhaalpunt. Door mee te doen met de zomerproef, helpen Zwollenaren ook dit mooie initiatief verder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button