KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse muzikanten in de spotlights tijdens VPRO televisieprogramma

Muziekstad op NPO 3

Zwolle – Aanstaande zaterdag staat de Zwolse muziekscene centraal tijdens de zevende aflevering van het VPRO televisieprogramma Muziekstad. Presentatrice Eva Koreman trekt door het land op zoek naar de beste muziek. In de aflevering over Zwolle zie je, en hoor je, muziek van Rico & Guan, Paceshifters, Typhoon, Sticks en NONCHELANGE.

Er zijn opnames gemaakt in Hedon, Museum de Fundatie en andere inspirerende plekken in Zwolle. De aflevering van Muziekstad over Zwolle is zaterdag 10 april vanaf 22:50 te zien op NPO 3.

Vormend

In het televisieprogramma Muziekstad geven de muzikanten een rondleiding langs plekken die vormend zijn geweest en inspiratie geven. In Zwolle zie je beelden geschoten in Poppodium Hedon en in Museum de Fundatie. Van gevestigde namen als Typhoon en Sticks maar ook het nieuwe project van Rico samen met de talentvolle producer Guan. Dat Zwolle een veelzijdige muziekscene heeft blijkt wel uit de rock ‘n roll van Paceshifters die al geruime tijd internationaal vele fans weten te winnen. NONCHELANGE laat zien een van de artiesten van de toekomst te zijn, de artiest onder de hoede van Hedon Productiehuis maakt aanstekelijke indiepop.

Over Muziekstad

In Muziekstad focust men niet op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. De complete livesessies van de artiesten zijn te zien via: vpro.nl/3voor12. In 3voor12 Radio op 3FM besteedt men uitgebreid aandacht aan het programma.

Bijgevoegde foto’s mogen worden gebruikt onder vermelding van fotograaf Raymond van Olphen / NPO

Gerelateerde artikelen

Back to top button