Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Lions schenken 12.500 euro aan Stichting Meedoen

Zwolle – De drie Zwolse Lionsclubs hebben zondagmiddag 12.500 euro geschonken aan Stichting Meedoen in Zwolle. De donatie vond plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert dat voor de 25e keer werd gehouden in een vol Theater De Spiegel in Zwolle.

Foto © Stichting Lions Nieuwjaarsconcerten Zwolle

Geld voor muziek- en cultuuractiviteiten voor Zwolse minimakinderen

Het nieuwjaarsconcert wordt jaarlijks georganiseerd door een van de Zwolse Lionsclubs. Het doel van het concert is het steunen van Zwolse goede doelen. Deze editie is de Stichting Meedoen gesteund. De Zwolse organisatie helpt kinderen en hun familie die door een gebrek aan financiën geen muziek- en cultuurlessen kunnen volgen.

Het 25e concert werd gegeven door Guido’s Orchestra. Het poporkest gaf eerder concerten over de hele wereld, verdiende meerdere gouden cd’s en gaf live optredens voor meer dan 1,7 miljoen bezoekers. Het orkest bestond uit orkestleider Guido Dieteren, soliste Wendy Kokkelkoren en het poporkest dat een popband en klassiek orkest in één is. In een mix van pop en klassiek namen zij de bezoekers mee langs muzikale hoogtepunten uit de voorbije eeuwen, waarbij het ‘nu’ zeker niet vergeten werd.

Foto © Stichting Lions Nieuwjaarsconcerten Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button