CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Zwolse horeca is er klaar mee; 50 ondernemers zetten terrassen uit

Zwolle – Het was een bijzonder gezicht zaterdag in de binnenstad. Overal stonden de terrassen opgesteld. Maar nergens kon het publiek zitten. Want de terrassen waren hermetisch afgezet met rood-wit lint. Het was een gezamenlijke protestactie van Gastvrij Zwolle: “Niet om mensen te ontvangen, maar om duidelijk te maken dat mensen veilig en gecontroleerd buiten kunnen zitten bij de horeca” laat Anja Lauwerse van de organisatie weten.

Signaal richting overheid

Met de actie wil de horeca een signaal afgeven richting de overheid dat ze al veel te lang in de lockdown zitten. “De horeca betaalt een heel groot deel van de rekening, al veel te lang. De horeca heeft perspectief en financiële compensatie nodig, het is op.”

Juist nu het mooier weer wordt zien de ondernemer met lede ogen toe dat grote groepen mensen in parken en op pleinen rondhangen. Juist de horeca kan deze mensen die toch al naar de stad komen veel beter en veiliger kan ontvangen, stelt de organisatie. “Tijdens de vorige heropening van de horeca is al bewezen dat we dit kunnen. We begrijpen dat er maatregelen nodig zijn om aan deze situatie een einde te maken, wij kunnen helpen in de uitvoering, zorgen voor een veilige omgeving.”

Mensen komen samen in de binnensteden op de pleinen, in tuinen en parken, ongecontroleerd. Dit kan beter bij ons plaatsvinden, gecontroleerd en veilig. Maak juist gebruik van onze expertise! Gastvrij Zwolle

“We hebben expertise op het gebied van mensen veilig ontvangen, routing hanteren, mensen aanspreken op gedrag met behoud van een goede sfeer. Nu blijven we aan de zijlijn staan, willen ze ons niet horen, laat staan naar ons luisteren. We tellen niet mee. Niet de horeca is overigens de aanzuigende werking, maar het feit dat mensen bij elkaar willen komen, waar dan ook. Nu gebeurt dat in de binnensteden op de pleinen, in tuinen en parken, ongecontroleerd. Dit kan beter bij ons plaatsvinden, gecontroleerd en veilig. Maak juist gebruik van onze expertise!”, besluit de Zwolse horecaorganisatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button