HandbalNieuws uit ZwolleSport

Zwolse handbalheren konden nummer twee Heeten in bedwang houden

Zwolle – Op 14 februari heeft Heren 1 van SV Zwolle het thuis opgenomen tegen de heren van Plus Severijn Heeten. Op deze liefdevolle dag hebben de heren tussen alle romantiek tijd gevonden om onder luid gejuich tegen de nummer twee van de competitie te handballen. Het werd een lastige strijd, waarbij allebei de teams veel hebben moeten geven. De heren van Zwolle hebben hard gestreden, waardoor ze hebben gewonnen met 25-22.

Nadat al verschillende teams voor de heren hebben gespeeld, ging Heren 1 van SV Zwolle met een groot publiek de strijd aan. Zwolle wist dat dit een lastige en harde strijd zou worden tegen de nummer 2 van de competitie. Het eerste doelpunt kwam van Plus Severijn Heeten. Rik Talens gaf hier vervolgens antwoord op, het volgende doelpunt kwam van een snelle aanval van Rens Ruiter. Plus Severijn Heeten wist van vorige wedstrijden dat Rik Talens veel doelpunten scoorde en besloot dat ze hem zouden gaan vast zetten. Zwolle besloot naar een vier twee aanval te gaan, waardoor verwarring in de verdediging bij Heeten ontstond, hieruit kon Rens nogmaals scoren.

Heeten kwam een paar aanvallen goed terug en kwam op een 2-3 voorsprong. Er werd een goede sper door Hans Kan gezet, waardoor Rik Talens een straks schot in de kruising kon gooien. Het was duidelijk, dat het een lastige wedstrijd zou worden. De heren gingen hierna gelijk op. Na een paar mooie doelpunten van Dennis Borst en Patrick Dania, meegekomen vanuit heren 2, was de stand 8-8. Zwolle liep langzaam uit, door doelpunten van Luuk Broers en Rik Talens, naar een voorsprong van 14-11 met de rust.

In de rust kregen de heren van SV Zwolle te horen dat ze goed stonden te spelen, al kon de verdediging een klein tikje harder. De tweede helft werd er aan beide kanten gescoord en de stand tussen beide team bleef tussen de 3 à 4 doelpunten verschil. Door goed en strak aangooien van doelman Arno ter Wielen kon de snelle linkerhoek Lesley Rigter tot 3 doelpunten achter elkaar scoren. Met de stad 22-17 leken de heren van SV Zwolle de winnaar, maar het eindsignaal was nog niet daar. Na drie tegendoelpunten van Plus Severijn Heeten kwamen ze erg dicht bij. Gelukkig konden de heren van Zwolle nog een paar doelpunten maken, waardoor ze weer een beetje uitliepen.

Met een afsluitend doelpunt van Luuk Broers kwam het fluitsignaal. Op het scorebord stond 25-22 de eindstand van deze spannende wedstrijd.

Zaterdagavond (20:15 uur) 20 februari reizen de heren naar Valkenhuizen om een wedstrijd te spelen tegen E & A de nummer 7 van de competitie.

Doelpunten:
Rik Talens 6
Lesley Rigter 5
Bart Kroeze 4
Luuk Broers 3
Rens Ruiter 3
Dennis Borst 2
Hans Kan 1
Patrick Dania 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button