LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Basisschool De Zuidster doet gevaarlijke ‘Heelys’ in de ban

Zwolle – Je ziet ze steeds meer, de ‘Heelys’ of ‘Wheelies’. Schoenen met wieltjes er onder waarmee je kunt lopen én glijden. Zeer populair onder basisschool leerlingen. Maar veel scholen vinden ze gevaarlijk. Basisschool de Zuidster is in Zwolle de eerste school die de Heelys verbiedt.

De Heelys rage is immens populair. Iedere dag zijn er nieuwe kinderen die deze schoenen aan hebben naar school. Met name de gangen met de gladde vloer zijn ideaal om eens lekker te glijden. Maar er gebeuren veel ongelukken. Kinderen struikelen over tapijt, botsen met grote snelheid tegen elkaar aan of vallen achterover.

Veel scholen hebben daarom regels ingesteld. Binnen moeten de wieltjes uit de schoenen worden verwijderd. Vaak mogen op het schoolplein de wieltjes wel onder de schoenen, maar liever niet. Bij de Zuidster mogen de schoenen helemaal niet meer aan naar school. Dit vanwege een aantal ‘het ging gelukkig net goed’ ongelukjes. Landelijk heeft ongeveer 1 op de 10 scholen de schoenen verboden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button