Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleStadshagen

Zwols project Senshagen naar Amerika

Zwolle – Het Zwolse project Senshagen gaat internationaal. Marcel Broekhaar, projectleider gemeente Zwolle, mag tijdens de Esri-conferentie in San Diego ruim negentienduizend aanwezigen meenemen in de Zwolse aanpak waarbij het verzamelen van data tot het analyseren en nemen van klimaatmaatregelen leidt.

Het experiment Senshagen is succesvol en uniek te noemen. Ruim vijftig huishoudens in Stadshagen, kennispartners en overheden werken hierin samen. De deelnemers plaatsen in hun tuinen meetapparatuur die 24/7 meten hoe het in hun omgeving gesteld is met de opnamen van temperatuur en vocht. De data worden op de Smart Zwolle Hub gecombineerd met de data van KNMI en RIVM, maar ook met informatie over het effect van maatregelen zoals meer bomen, gras, het aanleggen van geveltuinen of dakbeplanting. Door al deze data bij elkaar te brengen kan heel fijnmazig gevolgd worden hoe het klimaat verandert en welke maatregelen wel of niet effectief zijn.

Esri is internationaal marktleider in GIS-technologie. Senshagen maakt gebruik van deze technologie en ontsluit daarmee de data die in het project verzameld wordt.

Senshagen

Livestream

De prestentatie is via een livestream te volgen. Rond 19.00 uur op maandag 8 juli via de onderstaande knop.

Livestream

Let op: : De livestream werkt niet eerder dan 8 juli aanstaande

Gerelateerde artikelen

Back to top button