Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaren leggen bloemenlint voor bijen door hele stad

Zwolle – Op zaterdag legden 110 buurttuinen, zorgorganisaties, scholen en kinderdagverblijven uit Zwolle voor het vijfde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. Dit deden zij om de bijen en vlinders een handje te helpen en om Zwolle kleurrijk te versieren.

Bijen zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook landbouwgewassen. Bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien wetenschappers monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld.

Bloemenlint

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.

Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle.

Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

Het bloemenlint en Groene Loper Zwolle worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button