Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaren kunnen mening geven over buurt

Zwolle – Deze week worden circa 35.000 Zwollenaren uitgenodigd om mee te doen aan het tweejaarlijkse Buurt-voor-Buurt Onderzoek. Van deze Zwollenaren zijn er ongeveer 11.000 lid van het Zwols Burgerpanel. Via de post of e-mail ontvangen zij de vragenlijst waarin onder andere naar leefbaarheid, veiligheid, wonen, gezondheid en inzet in de buurt wordt gevraagd.

Meedoen is belangrijk. De uitkomsten van het onderzoek zijn namelijk een leidraad voor de gemeente om in de buurt of wijk aan de slag te gaan. Men kan de vragenlijst tot 18 februari 2018 invullen. Alle antwoorden worden geanonimiseerd verwerkt. Onder de deelnemers worden tien waardebonnen van honderd euro verloot.
De vragenlijst kan via internet worden ingevuld. Mensen zonder internet die wel graag mee willen doen aan het onderzoek, kunnen een schriftelijke vragenlijst opvragen.

Initiatieven

Op basis van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, dat twee jaar geleden is gehouden, hebben de gemeente en bewoners verschillende initiatieven gestart, soms met hulp van andere organisaties in de wijk. Aan de hand van de uitkomsten van het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2018 zal dat weer gebeuren. Kijk voor meer informatie over het Buurt-voor-Buurt Onderzoek en hieruit voortkomende initiatieven op www.zwolle.nl/bvb2018.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren