HandbalSport

De handbalheren van Travelbags/HV Zwolle nemen de punten weer mee naar huis

Zwolle – De heren van Zwolle hadden op papier de makkelijkste tegenstander van het seizoen. Op papier dan. De Nijmeegse studentenclub was thuis redelijk simpel verslagen met 18-13 en staan onderaan op de ranglijst. Bij de warming-up bleek dat het team van Ha-STU toch wat anders geformeerd was dan de thuiswedstrijd. De speech van coach Arjan Leusink was kort en krachtig: De punten moesten mee terug!

Vol goede moed werd de wedstrijd begonnen. De openingstreffer werd gemaakt door Luuk Broers. Na wat scores van beide zijden stond Travelbags/HV Zwolle tegen een achterstand aan 7-4. Met name had men moeite met de grote cirkelloper van Ha-STU. Beide verdedigingen stonden zeer goed en ook het keeperswerk was aan beiden kanten uitstekend, waardoor er weinig gescoord werd. De ruststand was dan ook slechts 7-6.

In de tweede helft werd de tactiek aangepast om het scoren voor de tegenstanders nog moeilijker te maken. Travelbags/HV Zwolle wist eindelijk hun eigen aanvalssystemen succesvol door te voeren, waardoor het halverwege de tweede helft gelijk stond met 10-10. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was het alles of niets voor Zwolle. Door genadeloos harde schoten van Rik Talens, die strak in de kruising eindigden, was de stand 16-16. Met hand en tand werd er verdedigd en uiteindelijk wisten Igor Klomp en Stefan Bult nog voor Travelbags/HV Zwolle te scoren waardoor de eindstand 16-18 werd.

Een verdienstelijke overwinning die oprecht verdiend is. Door deze overwinning én de kleine onderlinge verschillen in deze competitie, stijgt Travelbags/HV Zwolle nu van een elfde naar een negende plek.
Volgende week zondag om tien voor twee, wacht thuis Erica ’76 (Sporthal Zwolle Zuid). Hier hoopt Travelbags/HV Zwolle op een revanche van de uitwedstrijd. Deze werd namelijk nipt verloren met 24-21.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren