Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZwolle-Zuid

Zwolle-Zuid dingt mee naar groenste straat van Overijssel

Zwolle – De Stien Eelsinghstraat in de wijk Zwolle-Zuid is één van de kanshebbers om de groenste straat van Overijssel te worden. Gedeputeerde Hester Maij lootte dinsdag samen met de andere statenleden in Enschede welke veertien straten verder gaan in de strijd om de groenste straat van Overijssel. Per gemeente kon een straat mee doen.

Groen, groenere, groenste concurrentie

De Zwolse straat moet het gaan opnemen tegen De Vriezenveensweg in Almelo, de Westerhof in Dalfsen, de Vogelslag in Deventer, de Dorpsstraat in Lattrop, de Delistraat in Enschede, de Ommer- en Meppelerweg in Balkbrug, de Laan Hart van Zuid in Hengelo, de Hoek Oude Haaksbergerweg in Goor, de Christinastraat in Kampen, de Stationsstraat in Raalte, de Houthaven in Steenwijk, de Oldenzaalseweg in Fleringen en de Plein Trompstraat in Genemuiden

“We willen in Overijssel de natuur dicht bij mensen brengen, letterlijk in hun straat. Dat is goed voor het welzijn van de bewoners. Maar groene straten dragen ook bij aan meer planten en dieren in steden en dorpen, kinderen kunnen in het groen spelen en we vangen er de gevolgen van de klimaatverandering mee op. Bijvoorbeeld verkoeling bij extreme hitte. Fantastisch om te zien dat zoveel straten in Overijssel groene oases willen worden,” zegt Hester Maij, gedeputeerde natuur van Overijsel.

Startbijeenkomst

De geselecteerde straten komen op 30 januari samen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal voor de startbijeenkomst. Daar ontmoeten de straten hun begeleiders die hen gaan ondersteunen bij het uitwerken van hun ontwerp. Daarna gaan ze aan de slag. Tijdens een spannende finalebijeenkomst op 11 april horen ze welke straten er met de winst vandoor gaan.

In drie categorieën is twintigduizend euro te verdienen: biodiversiteit, kindvriendelijkheid en klimaatbestendigheid. De straat die de drie thema’s goed weet te combineren krijgt een bonus van vijfduizend euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button