Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Man in de Pan’ op biologische vakbeurs IJsselhallen

Door Chantal Kuipers

Zwolle – Kijken, ruiken en proeven! Het kon afgelopen twee dagen op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. De vakbeurs voor de gehele biologische sector.  Boerenbedrijven, merkbedrijven, groothandels, supermarken, maar ook  fabrikanten van landbouwmachines en gewastelers presenteerden er hun nieuwe producten aan de bezoekers.

Biologische vakbeurs

Bavo van den Idsert is directeur van BioNext en mede – organisator : ” Het is een ontmoetingscentrum voor onze sector. Twee dagen die in het teken staan van leren, ontmoeten en kennismaken met elkaar. De beurs met meer dan 375 standhouders is een mix van inspiratie, eten en leren van elkaar.”

Man in de Pan

Dat eten kon onder andere bij  ‘Man in de Pan.’ Dit initiatief is voorstander van gebruik van ‘mannelijk’ vlees binnen de sector. Man in de Pan wil de consumptie van mannelijk dierenvlees zoals stieren en haantjes stimuleren. “Er is nu te weinig vraag naar dit type vlees waardoor de mannelijke dieren die op een biologische boerderij worden geboren, daarna gelijk verhuizen naar een ‘standaard’ boerderij. ‘Man in de Pan’ zou liever zien dat de dieren binnen de biologische industrie opgroeien en daarna worden opgegeten.”

Toekomst

Idsert is positief over de vele veranderingen binnen de biologische sector.” Ik geloof zeker dat de toekomst biologisch is. Kijk maar naar onze jonge generatie. Zij denken aan onze planeet en zijn bereid om daarvoor te betalen. Dat is hoopvol voor de toekomst.”

Foto © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button